I u Banjaluci krše mere: U kafiću našli više od 60 ljudi, kod jednog maloletnika našli bokser

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka tokom proteklog vikenda obavili su racije u tri ugostiteljska objekta u Banjaluci.

  • 1
gosti, kafić Foto: Pixabay

Policija u Banjaluci je tokom proteklog vikenda obavila racije u više ugostiteljstkih objekata.

Prilikom racije u jednom od objekata utvrđeno je kršenje odrebi Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti. U objektu je tom prilikom zatečeno 66 osoba, prenosi Srpskainfo.

Obavešten  je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji se izjasnio da se radi o krivičnom delu „Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije“.

– U okviru ovih aktivnosti izdata su četiri prekršajna naloga vlasnicima i konobarima u dva ugostiteljska objekta zbog počinjenog prekršaja „Posluživanje alkohola“. Takođe, u dva ugostiteljska objekta zatečeno je devet maloletnika kako konzumiraju alkoholna pića. Obavešteni su nadležni inspekcijski organi, koji će preduzeti mere i radnje iz svoje nadležnosti. Kod jednog maloletnog lica pronađen je i oduzet „bokser“ te će protiv istog biti podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka – pojasnila je portparol PU Banjaluka Danijela Mučibabić.

Kod A. P., vlasnika jednog od lokala, pronađen je i oduzet lanac sa trideset alki i katancem i kod D.I. pronađena je i oduzeta drvena palica.

- Takođe, na području Policijske uprave Banjaluka, izvršena je kontrola 153 ugostiteljska objekta u pogledu poštovanja odrebi Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, Upustva instituta za javno zdravstvo RS i Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije, kojom prilikom nisu utvrđene nepravilnosti u radu – rekla je Mučibabićeva.

Video: Komunalna razbila korona žurku u Gradskoj kafani na kojoj je nastupao Sloba Radanović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vule

    15. februar 2021 | 11:48

    Specijalni odnosi valjda znace i zajednicko krsenje mera.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA