≫ 

Devojčica (14) otišla da živi sa starijim muškarcem, otac odmah pozvao policiju u Velikoj Kladuši

Devojčica je izjavila da je otišla dobrovoljno i da nije bilo prisile, saopštili su iz MUP i dodali da se dete više ne nalazi kod partnera

  • 20
Tužna, tuga, tužna žena Foto: Unsplash.com

Pripadnici policije USK sprovode istragu o slučaju zasnivanja vanbračne zajednice s maloletnicom koji se dogodio proteklog vikenda na području Velike Kladuše, prenose Nezavisne.

Policija je dobila prijavu oca 14-godišnje devojčice koji je prijavio da je njegova ćerka otišla od kuće i stupila u vanbračnu vezu sa 26-godišnjim muškarcem.

Prema rečima Ale Šiljdedića, portparola MUP-a USK, policija je dolaskom na lokaciju gde živi pomenuti muškarac potvrdila navode iz prijave, a zbog sumnje da je došlo do polnog čina, dežurni tužilac je naredio provođenje istrage koja podrazumeva i ginekološki pregled.

- Devojčica je izjavila da je otišla dobrovoljno i da nije bilo prisile. Ona se više ne nalazi kod partnera, a istraga je u toku - kazao je Šiljdedić.

Ukoliko se potvrdi da je došlo do polnog odnosa, 26-godišnjak bi mogao biti optužen za krivično delo polnog odnosa sa detetom, a privremenu brigu o devojčici preuzeli su socijalni radnici.

Inače, na području USK poslednjih godina su učestali slučajevi da maloletnice beže od kuće i roditelja i potom stupaju u nezakonite bračne zajednice sa starijim osobama.

U takvim slučajevima policija interveniše u saradnji s Tužilaštvom USK, a potom se uključuju i socijalni radnici. Obično se maloletne osobe vraćaju u okrilje porodice sem u slučajevima kada se, zbog određenih okolnosti, odluči drugačije.

Prema mišljenju psihologa, korene ove pojave treba tražiti u trenutnoj teškoj situaciji u društvu, ali i nasleđu konzervativne tradicije.

Video: Policija uhapsila pedofile koji su podvodili devojčice preko društvenih mreža

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ajax

    15. februar 2021 | 16:42

    Ne znam zasto to, nisam za to ali u zakonu RS kaze se da se ima pravo voditi ljubav sa curom od 14 god, smanjili su sa 16 na 14 guzonje.

  • Branka

    15. februar 2021 | 17:26

    Kod njih je to normalno da se udaju u tim godinama.

  • Max

    15. februar 2021 | 18:56

    Ko zna zašto i zbog čega se to dešava. Svašta ima i dobro i loše. Nisam ni za a nisam ni protiv.Treba paziti u svakom slučaju ali nemaština tera na sve i svašta na žalost.Pre se nije ovako pričalo kad su pojedine babe sa 15 god se udavale bilo jeste drugo vreme ali ni tad nije bilo ljubavi no koristi zbog imanja itd to malo koja ce i da prizna

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA