≫ 

Preminuo najstariji hrvatski diler, zvali su ga Beli konj: Stjepanu (79) iznenada pozlilo u pritvoru

Pavletić je za života više puta bio hapšen, poslednji put prošlog ponedeljka kada je na vratima svoga stana policajcima predao pet paketića kokaina

  • 1
Zatvor, ćelija, rešetke, zatvorenik Foto ilustracija: Shutterstock

Nakon što je prošlog ponedeljka novozagrebačka policija uhapsila Stjepana Pavletića zbog posedovanja i preprodaje kokaina, a sudija istrage mu je na predlog tužilaštva u sredu odredio jednomesečni pritvor, 79-godišnji vremešni diler nadimka Beli Konj, juče je preminuo u KBC Rebro, piše Jutarnji.

Njemu je, kako saznaju, dan nakon prebacivanja u remetinečku ćeliju, naglo pozlilo pa je vozilom Hitne prevezen u zagrebački KBC. Ali mu se stanje iz dana u dan pogoršavalo.

Sa Pavletićevom smrću biće obustavljena i četiri postupka zbog droge koja se trenutno vode protiv njega na zagrebačkim sudovima, a Pavletićev advokat Milko Križanović ostao je zatečen smrću klijenta.

- Mogu potvrditi da sam sinoć primio vest o smrti. Zvali su me iz zatvora. Iskreno, ostao sam zatečen smrću svog branjenika jer ništa nije ukazivalo na takav ishod i zaista mi je žao. Informacije koje sam dobio su da je zbog krvarenja hospitalizovan još prošle nedelje i da je od tada bio na respiratoru – otkrio je za Jutarnji Pavletićev advokat Milko Križanović.

Kako piše Jutarnji, Pavletić je u svojih osam decenija života bio više puta hapšen, a poslednji put je prošlog ponedeljka kada je na vratima svoga stana policajcima predao pet paketića kokaina. Nakon toga u pretresu je pronađeno još stotinak grama iste droge, a krivicu je odbacio i tvrdio da je tek manji deo za njegove lične potrebe, dok mu je ostatak "podmetnula devojka kojoj je koristila njegov stan dok njega nije bilo".

Prošle godine u intervjuu za Jutarnji list nakon pretposlednjeg hapšenja zbog 7,3 grama kokaina, Pavletić je rekao da ne podnosi nerad te da mu je cilj, ako ga uhapse i s 96 godina, da to onda bude za Ginisa. Pritom je novinare uveravao da je dilovanje iza njega, a inače je slovio za jednog od najstarijih dilera u Hrvatskoj.

Iza sebe ima pet brakova u četiri države i hapšenja u tri.

Novac je inicijalno zarađivao, kako je otkrio, kockanjem, varanjem i krađama, nakon čega se upustio u svet droge. Inače, bio je uhapšen i u leto 2013. kad je policija u njegovoj garaži pronašla 203 grama kokaina u vrednosti 100.000 kuna, a zbog čega je odrobijao tri godine zatvora. Dok je pre 13 godina od njega zaplenjen kilogram i po kokaina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA