≫ 

Suđenje za dramu s elementima horora kod Splita: Pretio ženi smrću, branila je braća srpovima

Jedan od dvojice braće, nasrnuo je srpom na zeta i zabio mu oštricu u glavu, ali njega to nije zaustavilo

  • 2

Iza šture informacije splitskog Županijskog suda da je u toku postupak u kojem se Juri Maduniću (31) iz Ciste Provo kraj Splita sudi za pokušaj ubistva krije se gotovo neverovatna porodična drama s pravim elementima horora, prenosi Slobodna Dalmacija.

Naime, Maduniću se sudi već pet godina po optužnici za pokušaj ubistva Denisa Bilokapića, danas pokojnog supruga Jurine sestre koji je, takođe bio okrivljen u ovom predmetu, i to za tešku telesnu povredu. Slučaj je godinama vodio pokojni sudija Slavko Lozina, a nedavno ga je dobio njegov kolega Dinko Mešin.

A šta se događalo te kobne večeri sredinom jula 2015. godine, kada je Bilokapićeva tadašnja supruga s njihovim maloletnim sinom pobegla u Cistu Provo, u porodičnu kuću svojih roditelja? U optužnici stoji da je ona otišla zbog nasilničkog ponašanja i pretnji supruga. Denis je seo u automobil, nazvao suprugu nekoliko puta na mobilni i poručio joj da će je ubiti. Jure i njegov brat Zvonimir, koji je dovezao sestru i sestrića u Cistu Provo i koji je čuo pozive i pretnje, na to su pozvali policiju i rekli im šta se događa, pa su starog bolesnog oca sklonili van kuće, dok se sestra s detetom sklonila u jednu sobu na spratu. Policajac je Zvonimiru kazao da se sakriju i zaključaju u kuću. Doslovno su se zabarikadirali nakon što su pre toga zatvorili i zaključali dvorišna vrata. Uzeli su srpove za samoodbranu.

Probio automobilom kapiju

Pomahnitali Bilokapić zaleteo se automobilom u ogradu, probio je i zaustavio se zabivši se u kamenu vazu ispred kuće. Uzima kamenje sa zemlje i razbija staklo na ulaznim vratima. Nogom razvaljuje vrata i nasilno ulazi u kuću. Pronalazi staklenu bocu od soka, razbija je i uzima u ruku ostatak. Držeći grlić boce s oštrim krhotinama, ljutito je vikao pozivajući suprugu imenom: "Gde si, ubiću te!".

Fizički slabija braća sa srpovima u rukama

U jednom trenutku ulazi u sobu za koju je znao da u njoj zna da boravi supruga. Kako je nije našao unutra, izašao je iz sobe i tada ga dočekuju braća Jure i Zvonimir, koji su u rukama imali srpove za odbranu. Obojica su bila fizički puno inferiornija od njega.

Zvonimir udara Denisa dva puta drškom srpa po glavi i vratu, ali ne uspeva da ga zaustavi. Denis se razdražen udarcima okreće prema Zvonimiru držeći i dalje razbijenu bocu. Drugi brat Jure u tom trenutku nasrće na Bilokapića svojim srpom i zabija mu oštricu u desni deo lica. Oštrica lomi kosti te strane lica i ostaje zabijena u njegovoj glavi. Ali, ni tada ne pada na pod...

Suprug njihove sestre okrvavljenog lica pada na kolena i nadljudskom snagom hvata srp koji mu je virio iz lica i vadi ga. Krv šiklja iz rane. Zamahuje njime i udara Zvonimira tupim delom posred čela slomivši mu čeonu kost. Ovaj pada, ali odmah ustaje i srpom opet udara Denisa po glavi. Ali, ovoga ni to ne zaustavlja, već razjaren kreće prema njemu da ga dokrajči, a Jure ga sprečava hvatajući ga oko struka pa obojica padaju na krevet.

Dalji sukob prekinula je policijska patrola koja se u međuvremenu pojavila.

Kako je Bilokapić umro u decembru prošle godine, Madunić je ostao jedini okrivljeni. U istrazi je u svojoj odbrani kazao da je Denis duže vreme zlostavljao njegovu sestru, koja se zato sklonila kod njih na selo. Opisao je šta se događalo.

Hteo da vidi suprugu jer joj je bio rođendan

Bilokapić je, u svom iskazu u istrazi rekao da je hteo da vidi suprugu jer joj je taj dan bio rođendan i potvrdio je da se ona odselila jer je dolazilo do sukoba. Potvrdio je da je autom uleteo u dvorište, da je nogom otvorio ulazna vrata i razbio bocu od soka i držeći ostatke krenuo po kući da traži suprugu i sina. Ali, rekao je da je braći Madunić kazao da ne želi da se tuče, ali su ga oni ipak napali.

Na jučerašnjem ročištu Madunićev advokat Duje Duplančić prigovorio je veštačenju dr Dolores Britvić, koja je rekla da je Jurino ponašanje bilo promišljeno i pripremljeno i da nije delovao u afektu, da je bio smanjeno uračunljiv, ali ne bitno.

Suđenje će se nastaviti u martu.

Video: Kraj krvave drame u Splitu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA