≫ 

Dragutin kažnjen sa 1.000€ zbog kršenja karantina, odvezao traktor na njivu: "Ispada da sam vo"

Dragutin zarađuje tako što vozi kamione po Evropi, a kako kaže za "24sata", razočaran je u hrvatsku vlast

  • 3
SOMBOR SOJA SETVA SETVA SOJE TRAKTOR Ilustracija, Foto: Tanjug/Jaroslav pap

Dragutina Hanžeka (53) kažnjen je sa 1.000 evra zbog kršenja mera samoizolacije usled korona virusa, jer je pre gotovo godinu dana odvezao đubrivo traktorom na njivu u naselju Greda, javljaju hrvatski mediji.

Kako navodi portal "24sata", on je jedan od 29 ljudi u Hrvatskoj koji su novčano kažnjeni zbog nepoštovanja mera samoizolacije.

Od 1.000 evra kazne platio je nešto preko 700 evra, jer se odlučio za “povoljniju” varijantu plaćanja u roku od tri dana. Danas, kako kaže, oseća kao vo, jer gotovo godinu dana gleda i sluša kako oni koji su propisali mere izolacije, sada ih uredno i krše.

- Ispada da sam ja jedini vo koji se našao u kupusu i da je na meni, običnom čoveku, koji ne živi na ničijoj grbači, država vežbala strogoću - rekao je Hanžek za taj portal, kome je u subotu istekla druga mera samoizolacije.

Dragutin zarađuje tako što vozi kamione po Evropi, a kako kaže za "24sata", razočaran je u vlast.

- Gledam (premijera Andreja) Plenkovića pre neki dan na televiziji. Bio je dole u Dalmaciji i oko njega stoje njegovi saradnici gotovo na poljubac daleko. Nikom ništa. Pa do kada će postojati dva merila. Jedno za nas, i drugo za podobne koji ignorišu mere koje su sami doneli... Šta da vam kažem? Teško sve to podnosim u državi za koju sam bio na ratištu kada je trebalo kako bi bila isto moja kao Plenkovićeva i njegovog društva - jada se Hanžek.

Iako ga je đubrivo za sađenje krompira u samoizolaciji koštalo novca koliko zaradi za mesec dana, kaže da je u tom periodu pozitivno iskoristio vreme.

- Vidite mog papagaja Rokoa. U dve samoizolacije sam puno radio s njim, tako da je naučio i da govori - kaže kroz osmeh čovek koji će od ponedeljka moći da sedne za volan kamiona.

Kako ističe, porodica mora od da nečega da živi. Sve je skuplje nego u Italiji ili Sloveniji, te razočarano dodaje kako njemu nije dostupna saborska menza pa jede suvu hranu.

Podsećanja radi, Hanžeku je pre gotovo godinu dana policija pokucala na vrata. Pitali su ga da li krši meru samoizolacije i nije mogao da ih laže..

- Za razliku od političara koji vode državu, ja svakoga gledam u oči i govorim istinu. To su me naučili roditelji - objasnio je on.

Video: Otvaraju se teretane, kladionice... Hrvatska popušta mere

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Antun pokatoliceni srbin

    21. februar 2021 | 17:40

    I oni u evropi znaju li oni da za poljoprivrednika nema ni nedelje ni praznika bio je izolovan sam je bio na njivi.

  • Mogao je

    21. februar 2021 | 21:30

    Đubrivo da zarazi. Stvarno je bolestan taj svet.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA