Od Đoleta se oprostio i grad u kojem nije održao nijedan koncert nakon rata

Iako je u Banjaluci imao na hiljade obožavalaca, nakon rata tamo nije održao nijedan koncert

  • 18
Đorđe Balašević, Banjaluka, oproštaj Foto: Facebook/Draško Stanivuković/A. Čavić

Od Đorđa Balaševića se proteklog vikenda oprostila cela bivša Jugoslavija, a sinoć je to učinila i Banjaluka, jedini veliki grad bivše države u kojem nije održao koncert nakon rata.

Veliki broj Banjalučana sinoć se okupio na platou kod Banskog dvora, a oproštaj od Balaševića organizovao je Grad. Sinoć je tamo bio i novi banjalučki gradonačelnik Draško Stanivuković.

Na platou su Banjalučani palili sveće, a od kantautora su se oprostili uz projekciju njegovog portreta i stihove "Pričaće ti o plovidbi ti što nisu sidro digli".

Iako je u tom gradu imao na hiljade obožavalaca, nakon rata tamo nije održao nijedan koncert. O Banjaluci je nekoliko puta govorio u svojim intervjuima i naglašavao da nema problem s Banjalukom, nego ljudima koji govore u njeno ime.

Балашевић је недавно у једном интервјуу рекао да му је Бања Лука апсолутно драга и да га подсјећа на Нови Сад, и ја му...Posted by Драшко Станивуковић - Draško Stanivuković on Sunday, 21 February 2021

On je pre tri godine govorio o tome kako je došlo došlo do "nesporazuma" između njega i grada Banjaluke.

- To mi je žao što je tako daleko otišlo, Banjaluka je meni pre svega vrlo drag grad. Podseća me na Novi Sad, ravna je u odnosu na druge gradove u BiH pa me geografski podseća s tim širokim ulicama, drvećem, zelenilo da sam je stavio u svoj roman. Onda sam se uključio u program, kada je krenuo taj rat i kad nismo znali šta će ružno ispasti i voditelj mi je kazao: Kad ćemo se opet videti u Banjaluci? Ja sam rekao: Kada se opet skupe svi koji su bili na poslednjem koncertu. Onda mi je on postavio trik pitanje: Misliš na ove što su pobegli iz Banjaluke? Svakako se ne može izvući iz te zamke, rekao sam: Mislim na sve koji su bili na poslednjem koncertu, a on je rekao: Dobro, onda ne moraš ni dolaziti. Tu je počeo taj neki nesporazum koji se nažalost nastavio. To nije nesporazum mene i Banjaluke, nego mene i ljudi koji se nekad oglašavaju u ime Banjaluke - rekao je Balašević tada za N1.

Video: Tužne scene ispred Sava centra: Poslednji aplauz za Balaševića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Herc

    22. februar 2021 | 11:58

    Nije u Banja Luci ali zato jeste u zagrebu i sarajevu....

  • Nidzo

    22. februar 2021 | 11:30

    Nije bogami ni jedan odrzao a to je srpska sparta ,BENJALIKA , zasto zasto ?

  • Tt

    22. februar 2021 | 11:20

    Posleratna Banja Luka je jednoj svojoj ulici dala ime cetnika koji je u partizanskoj bolnici na Kozari ubio ranjenog legendarnog partizanskog komandanta doktora Mladena Stojanovica. Dr Mladen je predvodio zastitu izbeglog srpskog stanovnistva na Kozari u borbi protiv ustasa i Nemaca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA