≫ 

Oproštaj od Milana Bandića, oglasila se i njegova naslednica: "Živeo je i umro za Zagreb"

"Ne preostaje mi ništa reći osim veliko hvala jednom velikom čoveku"

  • 0

Ispred zagrebačke Gradske uprave održana je konferencija za novinare povodom smrti gradonačelnika Milana Bandića.

- Izražavam saučešće porodici Bandić. Mi smo u jutarnjim časovima nakon tužne vesti oformili odbor za poslednji ispraćaj. Obaveštavaćemo javnost o aktivnostima idućih dana. Zahvalila bih svim građanima i institucijama koje od sinoć izražavaju saučešće svima nama i svim našim sugrađanima. Ujedno pozivam građane da se od 12 časova u gradskoj upravi upišu u knjigu žalosti, rekla je Bandićeva zamenica Jelena Pavičić Vukičević koja će do lokalnih izbora vršiti dužnost gradonačelnice.

- Ni u kom trenutku nećemo zaboraviti koja je uloga gradske uprave. Naša je uloga da budemo učinkovita i funkcionalna gradska uprava. Iako smo izgubili prvog od nas, naša misija ostaje pred nama, poručila je.

- Dopustite mi na kraju da kažem, Milan Bandić je živeo i umro za ovaj grad. Ne poznajući radni dan, radno vreme, nesebično je radio za ovaj grad. Neki će reći da je grešio, ali biblijska poruka kaže ko je bez greha, neka baci kamen prvi. Bandić je često govorio da iza ljudi ostaju dela i da takvi nikada ne umiru. I u našem sećanju Bandić neće nikada umreti. S njim na čelu Zagreb je postao istinska evropska metropola - izjavila je Pavičić Vukičević.

- Ne preostaje mi ništa reći osim veliko hvala jednom velikom čoveku, vođi i prijatelju, zaključila je vidno potresena i u suzama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA