≫ 

Ispovest devojke koja je satima bila pod ruševinama u Petrinji: "Držao mi je ruke, oni su kopali"

Devojku je pod ruševinama pronašao pas tragač

  • 0
Gabrijela Cindrić Printscreen/HRT

Gabrijela Cindrić još se oporavlja od povreda koje je zadobila u razornom zemljotresu koji je u decembru prošle godine pogodio Hrvatsku i razorio Petrinju. Ova hrabra devojka je satima bila zarobljena u ruševinama zgrade gradske uprave u Petrinji.

Dva meseca su prošla od razornih potresa koji su pogodili Baniju i gotovo sve sravnili sa zemljom. Jedna od teže oštećenih zgrada bila je i gradska uprava u Petrinji iz koje su spasioci teškom mukom spasili 23-godišnju Gabrijelu Cindrić. Ona je nakon izvlačenja prebačena u zagrebački KBC Sestre milosrdnice, a sada je za HRT otkrila kako se spasila od gotovo sigurne smrti.

- Uzela sam tu stolicu i povukla je da se sakrijem ispod stola. Kako sam povukla stolicu tako je to palo odozgo. Ne znam jesam li bila bez svesti ili ne. Po meni, ja sam odmah krenula da se podignem, ali nisam mogla”, priča Gabrijela Cindrić, koja se još oporavlja od zadobijenih povreda.

Nekoliko sati ispod ruševina

Ispod ruševina je ostala nekoliko sati. Jedva je disala ispod teških naslaga cigle i drveta. Dok se ona borila za život, za njenu porodicu je sve stalo.

- Supruga, ja i njen verenik, cela porodica je bila pred opštinom. Čekaš hoće li izaći živa ili mrtva - kaže Robert Cindrić.

Srećom, pronašao ju je pas tragač i njegov vlasnik Kristijan. Da njih nije bilo, Gabrijela danas ne bi mogla ispričati šta ju je snašlo tog kobnog 29. decembra.

- Taj gospodin, Kristijan se zove, on je prvi došao. On je stao iznad mene i držao mi ruke dok su kopali, da mi još nešto ne padne na glavu - priseća se Gabrijela.

Podsetimo, u potresu u Hrvatskoj je sedam osoba izgubilo život, među kojima i jedno dete.

Video: Dron pokazao svu katastrofu koju je napravio zemljotres u Petrinju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA