Slovenija zbog novih sojeva korona virusa pooštrava mere: Ovo su uslovi za ulazak u zemlju

Negativni test na korona virus moraće da imaju i osobe koje povremeno prelaze granicu zbog brige o osobama

  • 0
Korona virus, koronavirus, Slovenija

Foto: Tanjug/AP

Zbog opasnosti od unošenja novih sojeva korona virusa, Slovenija će od ponedeljka sprovoditi pojačani nadzor i zaoštriti uslove za ulazak u zemlju na granici s Italijom, Austrijom i Mađarskom.

Isto tako, od ponedeljka 15. marta svi koji u Sloveniju ulaze kao dnevni ili sedmični radni migranti moraće da pokažu negativni test na korona virus, ne stariji od sedam dana, što do sada nisu morali, a bili su oslobođeni i obaveznog karantina, javlja agencija Hina.

Negativni test na korona virus moraće da imaju i osobe koje povremeno prelaze granicu zbog brige o osobama, stranci koji imaju zemlju u Sloveniji, kao i osobe koje ulaze zbog obrazovanja, prenosi Tanjug.

Sve te kategorije do sada su bile izuzete od karantina ili obaveznog nedeljnog testiranja.

Ulazak u Sloveniju iz Austrije od ponedeljka će biti moguć preko četiri veća granična prelaza koji će biti otvoreni 24 sata, a ostali će raditi skraćeno vreme, rekao je danas na konferenciji za novinare u Ljubljani slovenački ministar unutrašnjih poslova Aleš Hojs i dodao da će na kontrolnim tačkama s Italijom, Austrijom i Mađarskom slovenačka policija od ponedeljka sprovoditi pojačani nadzor.

Video: Policija vodenim topovima na demonstrante u Ljubljani: Usledio razlaz

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA