≫ 

Hiljade ljudi se sjatilo na auto-pijacu u Sarajevu: Ubrzo stigle patrole, sve bilo čisto za sat

Pijačni prostor ispražnjen je u roku od sat vremena

  • 0
autopijaca Sarajevo Foto: Printscreen/YouTube Klix.ba

U podnevnim satima danas su sanitarni inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS počeli inspekcijski nadzor na Auto-pijaci Stup gde je u momentu kontrole zatečeno više hiljada ljudi, bez ikakvog poštovanja higijensko-epidemioloških mera.

Kako bi se osigurali uslovi propisani Naredbom, kojom je zabranjeno okupljanje više od 30 osoba na javnom mestu, zatražena je asistencija policijskih službenika MUP-a KS, koji su osigurali više policijskih patrola PU Novi Grad, piše Klix.

Osim toga, od redara firme koja upravlja pijacom, naloženo je da se obaveste kupci i prodavci da napuste prostor pijace, odnosno da se osiguraju uslovi u skladu sa propisanim merama.

U prisustvu kantonalnih inspektora, u roku od sat vremena, pijačni prostor je potpuno ispražnjen, a u međuvremenu je i sa ovlašćenim zastupnikom firme sačinjen zapisnik, kojim su naložene i po hitnom postupku hitno izvršene i uspostavljene higijensko-epidemiološke mere, uz izdavanje prekrašjnih sankcija propisanih Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

Auto-pijaca, kao i druga mesta potencijalno javnog okupljanja, ostaće pod službenim nadzorom kantonalnih inspektora, kako bi se u najsloženijoj epidemiološkoj situaciji u KS, od proglašenja epidemije, spriječila javna okupljanja koja su ocenjena najvećim rizikom za širenje zaraze.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA