• 0

Hiljade ljudi se sjatilo na auto-pijacu u Sarajevu: Ubrzo stigle patrole, sve bilo čisto za sat

Pijačni prostor ispražnjen je u roku od sat vremena

  • 0
autopijaca Sarajevo

Foto: Printscreen/YouTube Klix.ba

U podnevnim satima danas su sanitarni inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS počeli inspekcijski nadzor na Auto-pijaci Stup gde je u momentu kontrole zatečeno više hiljada ljudi, bez ikakvog poštovanja higijensko-epidemioloških mera.

Kako bi se osigurali uslovi propisani Naredbom, kojom je zabranjeno okupljanje više od 30 osoba na javnom mestu, zatražena je asistencija policijskih službenika MUP-a KS, koji su osigurali više policijskih patrola PU Novi Grad, piše Klix.

Osim toga, od redara firme koja upravlja pijacom, naloženo je da se obaveste kupci i prodavci da napuste prostor pijace, odnosno da se osiguraju uslovi u skladu sa propisanim merama.

U prisustvu kantonalnih inspektora, u roku od sat vremena, pijačni prostor je potpuno ispražnjen, a u međuvremenu je i sa ovlašćenim zastupnikom firme sačinjen zapisnik, kojim su naložene i po hitnom postupku hitno izvršene i uspostavljene higijensko-epidemiološke mere, uz izdavanje prekrašjnih sankcija propisanih Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

Auto-pijaca, kao i druga mesta potencijalno javnog okupljanja, ostaće pod službenim nadzorom kantonalnih inspektora, kako bi se u najsloženijoj epidemiološkoj situaciji u KS, od proglašenja epidemije, spriječila javna okupljanja koja su ocenjena najvećim rizikom za širenje zaraze.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima