Otac osumnjičen da je prodao ćerku (13) i prisilio je na udaju: Devojčica nađena u zapuštenom stanju

N. M. iz Brčkog je optužen i da je prethodno vršio nasilje nad njom

  • 0
Hapšenje, lisice Ilustracija, Foto: Shutterstock

Tužilaštvo Brčko distrikta podiglo je optužnicu protiv 35-godišnjeg N. M. iz ovog grada zbog sumnje da je 13-godišnju kćerku prisilio na udaju za muškarca B. Š. od čije porodice je za to primio novčanu naknadu, saopšteno je iz Tužilaštva.

N. M. se tereti za krivično delo trgovina ljudima sa koje je propisana kazna zatvora od najmanje 10 godina, kao i za krivično delo nasilje u porodici, za koje se može izreći zatvorska kazna od jedne do pet godina, prenosi ATV.

Optužnica tereti oca da je ćerku, nakon što je pobegla, uz pretnje i uslovljavanja vratio porodici lica čiji su inicijali B. Š, a nakon novog bekstva policija je maloletnicu u zapuštenom stanju pronašla u gradu, posle čega je smeštena u namensku ustanovu.

Otac je optužen i da je prethodno vršio nasilje nad njom, čineći to i prema supruzi, verbalno i fizički ih zlostavljajući najčešće pred drugim maloletnim članovima porodice i tako ju je naterao na vanbračnu zajednicu.

Optužnicu je Osnovni sud distrikta u celosti potvrdio.

Tužilaštvo je nedavno podiglo optužnicu zbog trgovine ljudima i protiv muškarca čiji su inicijali Š. Š. (26) zbog sumnje da je navođenjem na prosjačenje i prostituciju iskorišćavao maloletnu suprugu, navedeno je u saopštenju.

Video: Stravično: Pet napuštenih beba pronađeno u stanu, prekinut lanac trgovine ljudima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA