≫ 

Hrvat nagomilao više od 4 miliona dinara kazni za saobraćajne prekršaje: Nije znao da je tu kamera

Maksimalno po Prekršajnom zakonu fizičko lice može da se kazni sa 100.000 kuna (oko 1.500.000 dinara), koliko je i dobio, kao i 120 dana zatvora

  • 3
Vozac se svadja, svadjanje, automobil, svađanje, dranje Ilustracija, Foto: Shutterstock

U Zagorju je 25-godišnjeg mladića u prekršaju 14 puta snimila ista saobraćajna kamera. Ali to je tek kap u moru prekršaja koje je napravio.

Mladić se branio rečima da ''nije znao da je tamo kamera i da se na tom mestu snima brzina'', kazao je za Dnevnik Nove TV Tomislav Zajec iz PU krapinsko-zagorske.

Od prekršaja mladić je vozio bez vozačke dozvole u neregistrovanom i neosiguranom automobilu u kom je u više navrata prekoračio brzinu.

Sveukupna kazna prelazi 300.000 kuna (oko 4.600.000 dinara), ali maksimalno po Prekršajnom zakonu fizičko lice može da se kazni sa 100.000 kuna (oko 1.500.000 dinara), koliko je i dobio, kao i 120 dana zatvora. Dobio je uslovnu na godinu dana i zabranjeno mu je da upravlja vozilom B kategorije dve godine.

- Na vozilu su bile nepripadajuće registarske tablice koje su zapravo pripadale drugom vozilu. Preko registracije smo došli do mladića - pojasnio je Zajec, prenosi Index.

Mladić se branio rečima da ''barem ima neke registarske tablice kako bi bio što manje primetan u saobraćaju''.

Vozač u dva meseca 17 puta prekoračio dozvoljenu brzinu, 27-godišnjakinja 25 puta

- Ovog vikenda pojačano nadziremo brzinu vožnje, vožnju pod uticajem alkohola, korišćenje sigurnosnog pojasa, posebno do 14. marta, i upotrebu mobilnih telefona tokom vožnje - istakao je Tomislav Zajec.

A sreće nije imao ni vozač koji je u dva meseca 17 puta prekoračio dopuštenu brzinu. S obzirom na to da je vozio neregistrovani motocikl i koristio kacigu, u otkrivanju počinioca od velike pomoći bili su i forenzičari. Preti mu više od 85.000 kuna (oko 1.800.000 dinara) kazne.

Kameru nije uočila ni 27-godišnjakinja iz Đakova. U dva meseca 25 puta je snimljena u prekoračenju brzine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Wheels

    11. mart 2021 | 07:24

    Zato što je kod njih kao i kod nas sistem takav, nemam adekvatan izraz da ne budem cenzurisan. Umesto da se u najkraćem mogućem roku prekršioc kazni, čeka se da mu se nagomilaju kazne da ih ne može ispaltiti. Mnogi od njih ne bi verovatno više pravili prekršaje nakon jedne plaćene kazne, a valjda je cilj da se prekršaji ne prave, zar ne? Ili bar da postoji združivanje kazni u jednu jedinstvenu kada je isti prekršaj u pitanju. Kazna od milion i po dinara je nenormalna za jednog prosečnog čoveka.

  • Goran

    11. mart 2021 | 08:19

    Da najbolje da ce mu neko reci ovde uspori,a ovde nagazi 300 km. na sat. Glip izgovor,nisam znao.

  • RoBot

    11. mart 2021 | 07:09

    Kod nas na primer, nije kaznjivo kada se nosi kaciga, cak je i obavezna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA