Branka Milić konačno napustila ambasadu Srbije u Podgorici: Tri godine čekala slobodu

Ona je jedna od 13 optuženih za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine koje je Viši sud u maju 2019. osudio na zatvorske kazne

  • 1
Branka Milić Printskrin: Youtube/in4snet

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović saopštio je danas da je Branka Milić upravo napustila zgradu ambasade Republike Srbije u Crnoj Gori.

- Time je završena sva procedura i ova hrabra žena je napokon slobodna - napisao je Božović na svom Tviter nalogu, prenosi Tanjug.

Božović je 8. marta izjavio da je Branka Milić, koja je optužena u predmetu tzv. "državni udar", dobila rešenje da može da napusti Ambasadu Srbije u Podgorici i da joj je ukinut pritvor.

Ona je prvostepeno osuđena na tri godine zatvora zbog pokušaja navodnog državnog udara na izborni dan 2016, a u Ambasadi Srbije u Podgorici provela je više od dve godine.

Ona je jedna od 13 optuženih za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine koje je Viši sud u maju 2019. osudio na zatvorske kazne.

Apelacioni sud Crne Gore je 5. februara ukinuo presudu i predmet vratio na ponovno suđenje.

Branka Milić je tokom suđenja u Višem sudu, u novembru 2018. godine, nezadovoljna tretmanom sudskog veća, napustila sudnicu i "pobegla" u Ambasadu Srbije u Podgorici, gde se nalazila do danas.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Риста

    13. mart 2021 | 16:04

    Сада кад све знамо о "учесницима" држ.удара у тој нама блиској ЦГ ,човек не може да дође себи а да се не запита, запита и опет запита...................(остало није за нов.било би....)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA