Priveden makedonski biznismen Jordan Kamčev, osumnjičen u aferi "Imperija"

Kamčev se sumnjiči za pranje para

  • 1
Hapsenje, lisice

Foto: Shutterstock

Jordan Kamčev, jedan od najbogatijih ljudi u Severnoj Makedoniji i jedan od osumnjicenih u aferi "Imperija", priveden je i trebalo je da se nađe pred sudijom, prenose mediji u Severnoj Makedoniji.

Plusinfo prenosi da se Jordanu Kamčevu stavlja na teret da je navodno učestvovao u izbornoj prevari zbog koje se pripremao za beg iz Severne Makedonije.

Prema navodima tog portala, Kamčev nema pasoš, te nije mogao legalno da izađe iz zemlje, prenosi Radio-televizija Srbije.

Kako Plusinfo navodi iz izvora bliskih biznismenu, Kamčev nije imao nameru da pobegne, i da priprema velike investicije u Severnoj Makedoniji i Beogradu, kao i da je svakodnevno angažovan na poslovima u bolnici "Acibadem-Sistina", posebno u njenom kovid centru.

Portal A1on prenosi da se Kamčev sumnjiči za pranje para, zajedno sa bivšim premijerom Nikolom Gruevskim, bivšim šefom tajne policije Sašom Mijalkovim i kumom Gruevskog Ristom Novačevskim.

Kamčev je bio i jedan od aktera afere "Reket" u kojoj su glavni akteri nekadašnja rijaliti zvezda Bojan Jovanovski, poznat po nadimku Boki 13 i šefica specijalnog tužilaštva Katica Janeva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA