Dan nakon izbora u Nikšiću: Kovačević pozvao Koprivicu na dogovor

Kovačević je rekao da će predložiti i da se dogovorima pridruži i Tatjana Đurišić Bečanović, koja je nosila listu "Crno na bijelo" u Nikšiću

  • 5
Nikšić izbori Crna Gora, Andrija Mandić , Marko Kovačević, proglašenje pobede Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Nosilac liste "Za budućnost Nikšića" Marko Kovačević pozvaće danas Moma Koprivicu koji je predvodio listu "Mir je naša nacija" da se sutra sastanu i dogovore o formiranju lokalne vlasti.

Na sastanak će, kako ističe Kovačević, predložiti i da se dogovorima pridruži i Tatjana Đurišić Bečanović, koja je nosila listu "Crno na bijelo" u Nikšiću.

- S obzirom na to da su građani Nikšića juče potvrdili svoje opredeljenje od avgusta prošle godine i da je DPS poražen na lokalnim izborima, kao nosilac liste koalicije Za budućnost Nikšića ću pozvati danas svog kolegu, nosioca liste Mir je naša nacija Moma Koprivicu da se već sutra sastanemo i da što prije dogovorimo formiranje lokalne vlasti. Na tom sastanku ću predložiti da nam se u pregovorima priključi i gospođa Tatjana Đurišić Bečanović, koja je nosila listu Crno na bijelo u našem gradu - navodi se u saopštenju.

Kako je istakao, neophodno je da "ovaj deo posla završi što pre, kako bi krenuli zajedno u posao oporavka grada, jer građani Nikšića to od njih očekuju".

Podsetimo, Centar za monitoring i istraživanje (CeMI) saopštio je sinoć da je Evropski tim za Nikšić osvojio 40.4 odsto glasova, odnosno 18 mandata.

Koaliciju Za budućnost Nikšića podržalo je 25.9 odsto birača (11 mandata), Mir je naša nacija 23.2 (10), Crno na bijelo 4.5 (jedan mandat), Narodni pokret 3.3 (jedan mandat).

SDP je ispod cenzusa sa 2.6 odsto glasova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • slađa

    15. mart 2021 | 13:32

    Podrška i čestitke na pobedi za promene u Nikšiću. Ovo jeste potvrda pobede na parlamentarnim izborima prošlog acgusta u Crnoj Gori.

  • Veti

    15. mart 2021 | 14:58

    Da imas mozga dao bi Koprivici mjesto gradonacelnika,jer ste vi iz DF za 5 mjeseci izgubili 6000 glasova,a Demokrate dobile 5000 .Svi koji igraju na kartu nacionalizma ,bilo Crnogorci bilo Srbi lagano nestaju sa politicke scene .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA