Nikola (16) našao torbu punu zlata: Nazvao policiju, oni ga pohvalili, a ovako je reagovao vlasnik

Kada je Nikola pozvao policiju, zamolili su ga da dođe i donese torbu, što je i uradio. Tamo je upoznao vlasnika torbice

  • 12
Torba, novac, zaplena Ilustracija Foto: Uprava carina

Šesnaestogodišnji Nikola Pejić iz Dervente napravio je potez koji zaslužuje svaku pohvalu, naročito ako imamo u vidu vreme u kojem živimo.

Ovaj mladić je, kako piše Avaz, pronašao na ulici torbu u kojoj bio novčanik s dokumentima, ali i vrećice sa nakitom. Nikola se, kako je rekao, nije ni trenutak razmišljao, već je odmah torbu odneo u policiju.

- Nazvao sam policiju, a oni su mi rekli da  torbu donesem u stanicu, što sam i uradio. Nisam znao šta ima još u torbici. Policajac je počeo da vadi iz torbice novčanik sa dokumentima i izvadio vrećice zlata i drugog nakita - kaže Pejić.

U Policijskoj stanici se zadržao dok je stigao vlasnik izgubljene torbe.

- Došao je čovek koji je izgubio torbu i zahvalio se na tome šta sam učinio. Nagradio me i novčano, a policajci su rekli "svaka čast momak" - dodaje Pejić.

Učenik je Srednjoškolskog centra „Mihajlo Pupin“ u Derventi, zanimanje mehatronika.

Ispostavilo se da je vlasnik izgubljene torbice vlasnik zlatare.

- Kada sam primetio da torbice nema počeli smo da je tražimo oko radnje i u blizini. Nakon toga pozvali su me iz policije da dođem. Tamo sam upoznao Nikolu. Veoma lep gest od njega, zahvaljivao sam mu se do neba, prijatno me iznenadio. Sve je bilo u torbi - rekao je je Rudolf Daka iz Dervente.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zoks

    17. mart 2021 | 13:01

    Svaka čast i za zlatara što ga je častio,obično znaju samo da pomaze po glavi i štipnu za obraz i pomisle,"vrli dečače da sam se ja tako ponašao u tvojim godinama nikada se nebi obogatio."

  • Vladan

    17. mart 2021 | 12:41

    Neverovatno mi je kad pročitam da je neko izgubio torbicu ili novčanik sa vrednim predmetima ili mnogo novca. Malo, malo, pa čitam našao torbicu sa 30.000 evra, 10.000... Pa ja da nosim toliko novca mislim da bi mi se nokti zarili u torbicu, ne bi mogli pajserom da ih odvoje.

  • Nikola

    17. mart 2021 | 12:58

    E ime moje ,još si ti zelen.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA