Dolina Neretve žarište korone: Širenju virusa doprinele žene koje su bančile za 8. mart?

Brojke rapidno rastu, pa je tako samo u gradu Metkoviću u protekla dva dana zabeleženo tridesetak novozaraženih, dok je ukupan broj zaraženih veći od osamdeset

  • 3
Merenje temperature, žena,  maska, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Zbog zabava organizovanih za Dan žena, dolina Neretve postala je novo žarište širenja korona virusa.

Brojke rapidno rastu, pa je tako samo u gradu Metkoviću u protekla dva dana zabeleženo tridesetak novozaraženih, dok je ukupan broj zaraženih veći od osamdeset. Kako piše Slobodna Dalmacija, većina obolelih su žene, što je, kako navode, "direktna posledica proslave 8. marta, Dana žena".

Upravo se s tim datumom poklapa i epidemiološka veza brojnih obolelih pripadnica lepšeg spola, koje su navodno bila na žurkama po privatnim kućama, ali i u dva ugostiteljska objekta, u Sportskoj ulici u Metkoviću i restoranu s druge strane granice, u naselju Gabela Polje.

Dok ih je u Metkoviću na zabavi navodno bilo sedamdesetak, s hercegovačke strane je broj bio puno veći, neki govore čak i o dvestotinjak žena, koje su uz iće, piće i muziku slavile do sitnih noćnih sati ne mareći za preporuke epidemiologa i ograničenja velikih okupljanja i zabava. Nakon toga se epidemiološka slika u gradu Metkoviću rapidno pogoršala, s tendencijom porasta broja zaraženih koronavirusom.

Iako je zabava održana s druge strane granice, veliki je problem što su na njoj bile uglavnom žene iz Metkovića ili obližnjih hercegovačkih mesta koja svakodnevno gravitiraju Metkoviću, bilo da tu rade ili dovode decu u školu ili vrtić.

Nažalost, čini se da je ta zabava, na koju epidemiološka struka nema nikakvog uticaja, koštala mnoge Kovida 19, a prave razmere biće poznate tek u idućim danima i nedeljama, ukoliko počnu da oboljevaju njihovi ukućani i kontakti. U međuvremenu je u izolaciju završilo nekoliko razreda osnovne i srednje škole jer su majke pojedinih učenika dobile pozitivan nalaz na Kovid-19.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Urke

    19. mart 2021 | 12:27

    Bilo je i naših pevaljki tamo, i još će ovde dobiti neku siću za šminku.

  • Перагеније

    19. mart 2021 | 13:10

    Сад је јасно - дошли Срби, па лудуј до јутра. Море било их је и више...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA