≫ 

Hrvatska do Beograda i Boke: Zagrepčani dobili "nabudženu" mapu iz štaba kandidata za gradonačelnika

Iz štaba Joška Klisovića, kandidata za gradonačelnika Zagreba, čudna mapa je poslata na mejlove

Joško Klisović i ”karta Hrvatske” Foto: Karta Hrvatske u predizbornom materijalu Joška Klisovića

Joško Klisović, kandidat SDP-a za gradonačelnika Zagreba i njegov štab proteklih dana su na imejl adrese članstva gradskog SDP-a slali veoma neobičnu mapu Hrvatske - po kojoj se ta država prostire sve do Beograda.

Vizualno rešenje kojim je propraćen tekst “Žao mi je što premijer tako brzo ne reaguje na ključne probleme u državi” sastoji se, naime, od karte Hrvatske na kojoj je istočna granica tamo gde prestaje Zemun, a počinje Beograd.

Osim što je na toj karti Hrvatskoj “anektiran" Zemun, Sremska Mitrovica i Šid, Hrvatska je dobila i novi nacionalni park - Frušku goru. Hrvatska je na toj karti povećana malo i na račun Crne Gore – južnim susedima “uzeli" su Boku Kotorsku, prenosi Jutarnji.

Dakle, u toj interpretaciji Hrvatska je zadržala sve svoje teritorije koje ima još od SFRJ – uključujući celu Istru, Rijeku, Zadar, sva ostrva, Međimurje i Baranju, a "podebljala” se na račun Srbije skroz do Zemuna i na račun Crne Gore. Tako je Hrvatska na karti prikazana onako kako nikada u istoriji nije izgledala.

Joško Klisović Printscreen/Youtube/SDP

- To je jedna glupa i nepotrebna tehnička greška. Oni koji su za tu grešku krivi, već su preuzeli odgovornost. Mi nastavljamo dalje – rekao je za Jutarnji list Igor Dragovan iz štaba SDP-ovog kandidata za gradonačelnika Zagreba Joška Klisovića.

Kako prenosi Jutarnji, "nabildovanu" kartu Hrvatske pre par dana je dobilo više hiljada članova i članica zagrebačkog SDP-a na svoje imejl adrese.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Salko poturceni srbin

    25. mart 2021 | 19:27

    Hoce ustase da ih istrebimo

  • S

    25. mart 2021 | 17:55

    Kako vas UJKICE "drage" vara ta šlihtarska guzica, pa zar stvarno mislite da će Ameri i sada imati m.. a da vas spašavaju. Sad ste se već previše zaigrali. Pazite šta radite, smirite se dok je vreme. Nemoj ponovo da vas "skupljaju" po Sloveniji i Austriji. Nema "komšije" kom niste stali na "žulj", željno vas čekamo kad - tad i mi i Slovenci i Madjari a o Italijanima da i nepričamo🤫😙😉

  • Psihopata

    25. mart 2021 | 18:13

    VIROVITICA KARLOVAC KARLOBAG SRPSKE ZEMLJE

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA