Pupovac objavio uvredljive poruke hrvatskog predsednika: "Ja bih se na tvom mestu ubio"

Šef SDSS-a objavio je poruke za koje tvrdi da ih je poslao predsednik Republike Zoran Milanović

  • 3
Milorad Pupovac, Zoran Milanović Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović, Tanjug/HINA/Admir Buljubašić

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izneo je niz uvreda na račun predsednika SDSS-a Milorada Pupovca, koji je prethodno objavio optužbe i uvredljive poruke sa Votsapa za koje tvrdi da mu je slao šef države, tokom javne polemike o imenovanju predsednika Vrhovnog suda.

Zoran Milanović se oglasio na Fejsbuku nakon današnje pres konferencije Milorada Pupovca koji je predsednika, povodom njegovih prethodnih izjava u polemici o imenovanju šefa Vrhovnog suda, optužio za vršenje pritiska, kršenje Ustava, laži, podrivanje javnih institucija...

Očekivano, nakon urgentnih konzultacija sa svojim principalom, plačibaba Pupovac, ustreptao do ganuća, uz tihu slutnju...Posted by Zoran Milanović on Saturday, March 27, 2021

Uoči konferencije za novinare, Pupovac je objavio i poruke sa Votsapa, za koje tvrdi da ih je poslao Milanović i u kojima je predsednika SDSS-a nazvao "bijednikom" i optužio ga za nemoralno sticanje nekretnina, prenosi

Jučer je Zoran Milanović kao predsjednik Republike Hrvatske kazao da sam "prljav". Malo je dana u ovih 30 i više godina ...Posted by Milorad Pupovac on Saturday, March 27, 2021

" target="_blank">Jutarnji.hr.

Milanović je potom na Fejsbuku izneo niz uvreda i optužbi na račun Pupovca, osporavajući mu legitimitet kao predstavnika srpskog naroda.

- Očekivano, nakon urgentnih konzultacija sa svojim principalom, plačibaba Pupovac, ustreptao do ganuća, uz tihu slutnju suza, nastavlja s lažima i teškim glupostima. Zaziva, blagoš nama, i Radu Končara, heroja otpora s kojim su bratski ratovali moji didovi, stričevi i ujci. Ne znam za njegove - napisao je Milanović.

Jučer je Zoran Milanović kao predsjednik Republike Hrvatske kazao da sam "prljav". Malo je dana u ovih 30 i više godina ...Posted by Milorad Pupovac on Saturday, March 27, 2021

Milanović smatra da Pupovac, "očajno nekoherentan za jednog profesora lingvistike, pokušava podvaliti idiotariju prema kojoj Predsjednik Republike krši Ustav vršeći pritisak na njega i zastupnika Kajtazija".

- Prvo, ne uspoređuj sebe s Kajtazijem, crni Milorade. Veljko je ušao u Sabor s tri tisuće glasova. U Republici Hrvatskoj ima deset tisuća Roma. On u toj populaciji ima veći legitimitet nego ja u općoj. Ti s mizernih deset tisuća glasova - naveo je Milanović.

"Ja sam predstavnik Srba, kao i Hrvata"

Milanović je dodao da je Srba u Hrvatskoj, prema poslednjem popisu, bilo 200.000, ali da "dobro znamo da sigurno još sto tisuća naših građana ima porijeklo/identitet koji je u manjoj ili većoj mjeri srpski".

- Čak deset tisuća ih je odabralo tebe. Ja bih se, na tvom mjestu, figurativno, ubio. Ili zašutio. Predstavnik Srba u našoj državi, jednako kao što sam predstavnik Hrvata, sam ja, ne ti - smatra Milanović.

"Zoki, ti si majka srpskog naroda - često bi mi tepale starije žene"

Predsednik Hrvatske ističe da su tople i bratske reči koju mu već više od petnaest godina upućuju hrvatski Srbi stvorile vrlo jaku emociju prema njima.

- Zoki, ti si majka srpskog naroda, često bi mi tepale starije žene i majke Korduna, Banije, Plaškog, Lapca... Asocira li ti to jednog drugog junaka onog davnog rata, Milorade? - upitao je Milanović.

Milanović je rekao i da Pupovac nije objavio sve njegove poruke.

- Milorade, nisi novinarima pokaz'o sve radosne objave moje. Opet cenzuriraš, kao u Novostima, kao u Kumrovečkoj školi.. čik, objavi, ako smiješ - poručio je.

Inače, hrvatski predsednik je u sukobu sa premijerom Plenkovićem i vladom, koju podržava i SDSS, povodom izbora predsednika Vrhovnog suda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Xyz

    28. mart 2021 | 21:19

    MILANOVIĆ JE SRBIN KOJI SE POKRSTIO U KATOLIKA.

  • Cika Velja

    27. mart 2021 | 23:30

    Vole se,nema sta!

  • Toni

    28. mart 2021 | 20:22

    Pupovac je slika i prilika srba ukrvatskoj , osakaćeni , pobedjeni , poniženi bez ikakvih prava gde svakog momenta svaki pojedinac može biti provociran , napadnut čak i ubijen

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA