≫ 

Malog Vukašina danas ispraćaju na večni počinak: Telo našli nakon 2 dana potrage, umro od smrzavanja

Mališan čije je telo pronađeno nakon dvodnevne potrage biće sahranjen danas

  • 8
Vukašin Samardžija Foto: MUP

Vukašin Samardžija, jedanaestogodišnji dečak iz Nevesinja, čije beživotno telo je pronađeno juče nakon dvodnevne potrage u rejonu Ljubovića bare kod Nevesinja, biće sahranjen danas na gradskom groblju u Nevesinju.

Sahrana će, kako javlja Srpskainfo, biti obavljena u 14 sati.

Obdukcija tela dečaka pokazala je da je zadesna smrt nastupila kao posledica smrzavanja, a kojoj je najverovatnije, predhodio epileptični napad.

Dečak je nestao u četvrtak popodne, kada je biciklom i sa psom otišao od kuće.

U potragu je, osim porodice i meštana, bilo uključeno više od 300 ljudi, pripadnika civilne zaštie, službi spasavanja, policije, lovačkih društva, planinara, građana Nevesinja. U akciji je juče učestovovao i Helikopterski servis Republike Srpske.

Nažalost, kada su pronašli mališana, već je bilo prekasno.

"Na trenutak sam pomislio da je živ, srce mi je zaigralo"

Jedan od ljudi koji su pronašli dečaka rekao je da su dobili da pretresu rejon od oko 40-50 hektara površine, od štala na Pomakovcima do dna Ljubovića bare.

Pretresali smo ga od dva puta, dužno, u odlasku i povratku. Na nekim mestima je šikara bila takva da sam pomislio da nema šanse da je tuda prošlo bilo šta osim divljih životinja, a ne dečak na biciklu. Na kraju rejona (dno Ljubovića bare) smo seli i odmorili pet minuta nakon čega smo krenuli nazad - napisao je on na Fejsbuk stranici Nevesinje info.

Kako je dodao, leva granica rejona je plitak potok, granica šume i Pantove bare. Kroz taj potok voda praktično ne teče nego se cedi, istakao je on.

Prvi do njega je bio čovek iz Nevesinja, policajac. Nakon 250 metara povratka, povikao je: "Evo ga!" Na trenutak sam pomislio da je živ, srce mi je zaigralo, sva šestorica smo dotrčali i videli dečaka kako leži u tom plitkom potoku - opisao je užasan prizor.

Kako je rekao, bicikl je takođe bio u potoku, dva metra od dečaka.

- Čovek koji ga je prvi video je kleknuo pored njega i opipao mu puls ali je po boji i ukočenosti bilo jasno da dečak već mnogo sati nije živ. Ležao je u potoku kao da spava. Odmah smo obavestili policiju i ostale potražne timove. Sve ovo sam napisao samo da prekinem priče koje su se pojavile u narodu i medijima, da je pronađen u jezeru Alagovac, da je pronađen na brani, da je bio ovakav ili onakav, da su ga dirale divlje životinje i sl. Ništa od toga nije istina, istina je ovo što sam napisao gore i to je slika koju će svaki od nas nositi u glavi do kraja svog života. Malom Vukašinu neka je pokoj duši i laka ova naša tvrda hercegovačka zemlja - napisao je on.

Video: Bolna scena dan nakon tužne potrage: Slika, krst i sveća na keju gde je nađeno telo dečaka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NV

    28. mart 2021 | 17:21

    Jadno milo dete. Srce mi se cepa. Dobio je napad sam u sumi i možda se povredio trebala mu je pomoć. Kako je strasno ovo. Ne daj Bože nikome. Pocivaj u miru andjele mali 💔

  • Dana

    28. mart 2021 | 17:30

    Tuga

  • Jelena

    28. mart 2021 | 18:28

    Boze, strasno. Tuga prevelika. Duso mala, putuj s andjelima...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA