≫ 

Dete (2) svo u modricama na klinici u Zagrebu: Bori se za život, šokirani lekari sumnjaju na batine

- Ovako nešto nikad nismo videli u našoj bolnici - kaže osoblje u bolnici

  • 1
Bolnica, korona, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Dvoipogodišnja devojčica sa teškim povredama prevezena je u sredu u zagrebačku Kliniku za dečje bolesti u Klaićevoj ulici, javljaju tamošnji mediji.

Kako navodi portal "24sata", pitanje je da li će devojčica preživeti. Prema tvrdnji hrvatskih medija, sve navodno upućuje na moguće premlaćivanje, možda u kombinaciji s padom.

Lekari su šokirani i zgroženi težinom povreda malenog djeteta.

- Ovako nešto nikad nismo videli u našoj bolnici - kaže osoblje Klinike.

Devojčica ima teško nagnječenje mozga, ali i cele glave, posebno na koži, gde se jasno vide tragovi gnječenja. Povrede su brutalne i zastrašujuće, a na telo deteta navodno je puno modrica različitih starosti. Drugim rečima, nisu sve "sveže", nego su vidljivi tragovi pređašnjih povreda. Dete je na intenzivnoj, priključeno je na respirator, a povrede su toliko teške da ima vrlo male šanse da preživi.

Direktor klinike dr Goran Roić potvrdio je za Jutarnji list da je devojčica primljena u tu ustanovu.

- Tokom jučerašnjeg dana u kliniku za dečje bolesti Zagreb u jedinicu intenzivnog lečenja primljeno je dete od dve i po godine iz Opšte bolnice Nova Gradiška. Zbog prirode i težine povrede vitalno je ugroženo, odnosno zbog povreda nastalih pod još neutvrđenim okolnosti. Zbog teških kraniocerebralnih povreda, posle dodatne dijagnostike izveden je neophodni neurohirurški zahvat. Dete je na mehaničkoj ventilaciji uz analgosedaciju, uz kontinuirao praćenje vitalnih funkcija i dijagnostičko praćenje, te je i dalje vitalno ugroženo - kazao je on.

Kako navode hrvatski mediji, majka deteta daje kontradiktorne izjave, od toga da ne zna šta se dogodilo, do toga da je dete palo. Međutim, "Jutarnji" tvrdi da je gotovo sigurno da samo pad ne bi mogao da izazove ovakve povrede.

Prema nezvaničnim informacijama, bilo je vidljivo da je dete zanemarivanom jer po celom telu ima šugu koja nije lečena. Samo je izgrebalo stomak zbog svraba, a ova kožna bolest uglavnom upućuje na to da je devojčica živela u lošim higijenskim uslovima.

Lekari su prijavili slučaj policiji.

- Upoznati smo sa slučajem, i u slučaj je uključena i kriminalistička policija, ali istraga je u toku i ne možemo zaista ništa više reći - rekao je Jutarnjem listu Damir Brezić iz službe za odnose s javnošću Policijske uprave brodsko-posavske.

Video: Uhapšen tokom iznude, upao u zamku policije: Spektakularno hapšenje specijalaca u Zagrebu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA