≫ 

Krivokapić smenjuje ministra zbog izjave o Srebrenici

Vladimir Leposavić je između ostalog izjavio i da je haški tribunal izgubio legitimitet

  • 38
Zdravko Krivokapić Printscreen RTCG

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić saopštio je danas da je pokrenuo proceduru opoziva ministra pravde i ljudskih prava Vladimira Leposavića, kao i da je spreman da podnese ostavku ako aktuelna vlada ne radi dobro.

Krivokapić je to učinio zbog izjave Leposavića o Srebrenici. Leposavić je na prvom "premijerskom satu" rekao da je spreman da prizna da se u Srebrenici dogodio zločin genocida kada se to, kako je rekao, nedvosmisleno utvrdi.

- Ja sam spreman da priznam da je u Srebrenici učinjen zločin genocida kada se to i nedvosmisleno utvrdi - izjavio je ministar Leposavić.

On je rekao i da je u međuvremenu haški tribunal izgubio legitimitet.

Krivokapić je tokom vanrednog obraćanja rekao da su Leposaviću "progledali kroz prste" kada je u pitanu bio istup u vezi Zakona o amnestiji i okolnosti oko usvajanja tužilačkih zakona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🔴🔵⚪

    5. april 2021 | 12:12

    Pokazao si ti svoje pravo lice kada si izostavio iz vlade Knezevica i Mandica a da nije bilo njih ne bi ni bio premijer!

  • Politika

    5. april 2021 | 12:34

    Sta ste se uhvatili te srebrenice, pa postoje hiljade i hiljade većih i gorih zločina od srebrenice pa niko toliko ne spominje. Jel srbi znaju sve zločine nad svojim narodom?? Ne znaju, a još manje drugi znaju.

  • Pera

    5. april 2021 | 12:10

    1244 je međunarodna presuda najvišeg pravnog nivoa pa zašto je krivokapić nepoštuje?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA