Predsednik DNS-a pozvao nadležne da na vreme rezervišu Sputnjik iz Torlaka: Prioritet zaštita života

Nešić je rekao da Tegeltija i Višković moraju što pre da stupe u direktan kontakt sa proizvođačima vakcina i Republikom Srbijom da zajedno nabavljaju vakcine

  • 2
Sputnik V vakicna koronavirus Foto: Tanjug/AP

Demokratski narodni savez pozvao je predsedavajućeg Saveta ministara BiH Zorana Tegeltiju i predsednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića da hitno stupe u kontakt sa Vladom Republike Srbije kako bi na vreme rezervisali vakcine Sputnjik iz Torlaka.

- Tegeltija i Višković moraju što pre da stupe u direktan kontakt sa proizvođačima vakcina i Republikom Srbijom da zajedno nabavljaju vakcine. Cena dalje neodgovornosti plaća se u ljudskim životima - apelovao je predsednik DNS-a Nenad Nešić.

Predsednik DNS-a podseća da je od najavljenih 400.000 doza vakcine Sputnjik V u Republiku Srpsku stiglo tek 42.000 doza, te da još uvek nije vakcinisana ni polovina prijavljenih starijih od 65 godina i da ovom dinamikom vakcinacija neće biti završena ni za nekoliko godina.

- Ne postoji veći prioritet u ovom trenutku od zaštite ljudskih života. Ako Tegeltija i Višković nisu znali kako direktno da kontaktiraju proizvođače vakcina u svetu, već sad bi se morali obratiti matici kako bi na vreme rezervisali vakcine koje će se proizvoditi u Torlaku - kaže predsednik DNS-a Nenad Nešić.

Nenad Nešić DNS Foto: DNS

On dalje navodi da ne treba pričati o "prolongiranom" pristizanju vakcina i prebacivati krivicu na proizvođače, jer se na "primeru preko Drine vidi kako se može raditi".

- Dok oni spavaju, Republika Srbija će imati dve fabrike vakcina. Tako radi vlast koja brine o narodu. Ako Tegeltija i Višković nisu u stanju da rade na isti način treba da podnesu ostavke - poručio je predsednik DNS-a u saopštenju za medije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milena

    6. april 2021 | 23:18

    Samo da se Nesic ne brine za narod Srpske ima on americku ambasadu oni ce mu dati vakcine. Kad prave kampanju da se sacuvaji od virusa...

  • Zoran

    6. april 2021 | 23:04

    Ne vrijedi PDP SDS I DNS vakcine vi ne vjerujete u koronu. Bolje se pokrite usima, dok se cijeli svijet bori sa koronom vi pravite kampanju. Cijeli svijet se zatvara i bori samo vi pravite cirkuse po gradovima R.Srpske.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA