≫ 

Ledeni talas u Dalmaciji: Širom obale padao sneg

Ima i problema u saobraćaju

  • 0
Sneg u Zagrebu Foto: Tanjug/AP

Snežno nevreme zahvatilo je delove Hrvatske. U Dalmaciji duva snažna bura. U nekim mestima na obali, a posebno ka unutrašnjosti zemlje, pada sneg.

Sneg je oko 20 sati počeo da pada u delovima Kaštela, zabeleo se Klis, a viši predeli Solina takođe su pod snegom. Dugopolje u višim predelima već ima nekoliko centimetara snega, piše Dalmacija Danas. Cela Cetinska krajina već ima nekoliko centimetara snega na tlu. Lagani sneg, nošen snažnom burom, pada u Omišu, Trogiru, prenosi Index.

Sneg je posebno napadao u Splitu.

- Snega ima možda i 10 centimetara. Ljudi izlaze na balkone, snimaju, gledaju. Po ulici je teško hodati, ja sam izašla sa psom doslovno smo pet minuta izdržali. Oštro je pa se baš oseti kad se zabija u oči - javlja čitateljka.

Problemi i u saobraćaju

Veliki su problemi i u saobraćaju. Zatvorena je bio put Solin-Klis, na kom su vladali pravi zimski uslovi, a put je bio prekriven snegom. Ali oko 21.30 javljeno je da je put ponovo otvoren za sva vozila, a sneg je očišćen.

Zasad nema podataka o eventualnoj šteti, ali s obzirom na situaciju, to nije isključeno.

Veliki problemi u saobraćaju širom Hrvatske, ne samo u Dalmaciji.

Zimski uslovi za vožnju

Veći deo Hrvatske zatrpan je aprilskim snegom, na putevima u Lici, Gorskom kotaru i Hrvatskom primorju su na snazi zimski uslovi za vožnju, a kamonima sa prikolicama i tegljačima kretanje nije dozvoljeno prema Dalmaciji, Rijeci ili Istri.

Zabrana saobraćaja važi i za sva putnička vozila koja nemaju propisanu zimsku opremu.

Kolovozi su vlažni, mokri ili klizavi u većem delu zemlje, sneg nošen jakim vetrom povremeno pada i u Hrvatskom primorju, pa se vozači pozivaju da brzinu prilagode uslovima puta.

U prekidu je veliki broj trajektnih linija, saopšteno je iz Hrvatskog auto-kluba (HAK).

Video: Pao prvi beli prekrivač u aprilu u Rijeci

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA