≫ 

Detalji tragedije na Krku: Poginuli mladići bili su maturanti, vraćali su se iz prodavnice

Mladići i devojka su se navodno družili tokom uskršnjih praznika s prijateljima u porodičnoj kući dede jednog svog vršnjaka

  • 0
Markov trg, hrvatska policija Foto: Tanjug/AP

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u utorak, 6. aprila, posle 19 sati na ulazu u mesto Stara Baška na ostrvu Krk, smrtno su stradala dva hrvatska državljanina, mladići od 18 godina, objavila je jutros policija.

Na mestu saobraćajne nesreće obavljen je uviđaj, kojim je utvrđeno da je lično vozilo marke "volkswagen" i rečkih registracijskih oznaka po izlasku iz oštrog i nepreglednog zavoja, usled neprilagođene brzine osobinama i stanju puta, prešlo na suprotnu stranu kolovoza, izletelo izvan ivice kolovoza i sletelo u provaliju dubine između 60 i 70 metara, objavljeno je.

U navedenom vozilu nalazila su se spomenuta dvojica mladića, koji su smrtno stradali na mestu saobraćajne nesreće, i devojka koja je radi pružanja lekarske pomoći prevezena u KBC Rijeka, gde su joj konstatovane teške telesne povrede.

Kako piše Jutarnji, poginuli su maturanti iz Kastva i s Kantride. Njihova vršnjakinja zadobila je teške povrede, ali nije u životnoj opasnosti.

Mladići i devojka su se navodno družili tokom uskršnjih praznika s prijateljima u porodičnoj kući dede jednog svog vršnjaka u Staroj Baški te su u jednom trenutku otišli nešto da kupe u prodavnici, a nesreća se dogodila pri povratku u naselje.

Reč je o prilično teškoj deonici koja je, uz to, slabo osvetljena. Usled udarca i brzine, automobil se odbio te je sleteo u provaliju, zaustavivši se, nakon višestrukih prevrtanja, na stenama, nekih 70-80 metara od puta.

Svi su tokom prevrtanja ispali iz vozila, a devojka je ostala pri svesti te je zvala hitnu pomoć.

Video: Krvi je bilo svuda: Pao muškarac na električnog trotineta kod Poštanske štedionice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA