Mala Nikol sahranjena u belom kovčegu: Hranitelji Branko i Darija nosili njenu sliku i plakali

Hranitelji, kod kojih je bila skoro dve godine, među poslednjima su videli devojčicu živu

  • 1
Zagreb, Građani ispred klinike za dečje bolesti pale sveće za preminulu devojčicu Foto: Damjan Tadic / Cropix / Profimedia

Na gradskom groblju u Novoj Gradiški u 13 sati sahranjena je malena Nikol. Beli kovčeg preminule devojčice bio je izložen, a ljudi su ostavljali cveće i sveće.

Među onima koji su došli da se oproste od devojčice bili su i njeni hranitelji kod kojih je provela gotovo dve godine. Nisu skrivali emocije, a nakon što je krenula sahrana, Darija i Branko Bojić su se slomili, prenosi Index.hr.

Hranitelji male Nikol u rukama su nosili njenu fotografiju i plakali.

Oni su među poslednjima videli Nikol živu, kada su je na uskršnje jutro posetili u Klaićevoj bolnici. Nakon što su se vratili kući, čuli su da je preminula.

- Kao da je čekala da joj barem na ovaj način dođemo blizu, iako nas nije bila svesna, kao da nije htela da ode s ovoga sveta, a da je mi poslednji put ne vidimo. Kakva je to tragedija - rekao je Branko kroz suze na dan kada je curica preminula.

Da podsetimo, malena Nikol (2,5) je pre nedelju dana dovezena u bolnicu u zagrebačkoj Klaićevoj ulici s teškim povredama glave nakon što ju je brutalno pretukla majka.

Nikol je preminula na Uskrs. Pre dve godine roditelji su je ostavili u centru za socijalnu zaštitu, da bi u novembru prošle godine tražili da im je centar vrati. To se i dogodilo.

Nakon smrti devojčice pokrenuta je istraga, koja je utvrdila da su je roditelji mesecima zlostavljali i zanemarivali, a centar je za sve znao. Roditelji su uhapšeni, a šef centra smenjen.

Video: Ispred bolnice u Zagrebu sveće i mede za dete koje je podleglo povredama od zlostavljanja roditelja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lora

    8. april 2021 | 19:06

    Sef centra smenje i to je to?! Pa on je odgovoran i kriv koliko i roditelji. Zasto on nije uhapsen, jer je on taj, koji je dete poslao u smrt.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA