Sarajlije jedva dočekale popuštanje mera: Dok neki sede u kafićima, drugi osuđuju

Vremenske prilike danas idu u korist ugostiteljima, ali i građanima koji su lepo vreme iskoristili za podnevnu kafu s društvom u baštama kafića, a centar Sarajeva ponovo je oživeo

  • 1
Sarajevo kafići Foto: Klix.ba/D. S.

Sarajlije su danas odlučile da ugodan aprilski dan provedu u baštama kafića koje su od jutros ponovo otvorene nakon 23 dana.

Vlada Kantona Sarajevo donela je nove mere zbog poboljšanja epidemiološke situacije na području Kantona, prema kojima ugostiteljski objekti ponovo mogu primati goste, ali samo u baštama i na terasama.

Vremenske prilike danas idu u korist ugostiteljima, ali i građanima koji su lepo vreme iskoristili za podnevnu kafu s društvom u baštama kafića, a centar Sarajeva ponovo je oživeo.

Ugostitelji će morati da se do daljnjeg pridržavaju svih higijensko-epidemioloških mera u vidu ograničenog broja posetilaca, propisane fizičke distance, nošenja zaštitinih maski kao i dezinfekcije prostora, piše Klix.ba.

Vlada KS pratiće epidemiološku situaciju u narednih sedam dana, pa će dalje mere biti usklađene s porastom odnosno opadanjem broja novozaraženih.

Iako je veliki broj građana jedva dočekao da sedne u omiljeni kafić i popije kafu, ovaj potez je među ljudima na društvenim mrežama naišao na osude. "Bože sačuvaj blesavog naroda", "građani su nam šuplje glave", "dočekali neradnici opet da ispijaju kafe" i "na slikama starija populacija, a kad umiru onda plaču", samo su neki od komentara nezadovoljnih građana.

U poslednja 24 sata prema podacima Zavoda za javno zdravstvo u Kantonu Sarajevo zabeležena su 99 novih slučajeva koronavirusa.

(Telegraf.rs/Foto: Klix)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realno

    12. april 2021 | 15:29

    Kakvo sedenje, treba to sve zaposliti pa nek rade. Neshvatljivo je da su bašte pre podne krcate s gostima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA