U Federaciji BiH ipak neće biti skraćivanja policijskog časa

Policijski čas od 21:00 do 5:00 je na snazi od 24. marta na prostoru celog entiteta, tokom trećeg talasa korone, a ranije je trajao od 23:00 do 5:00

  • 0
Sarajevo kafići Foto: Klix.ba/D. S.

Vlada Federacije BiH ipak nije prihvatila ranije iznesene predloge o skraćivanju trajanja policijskog časa od 23 do 5 sati ujutru pa su prihvatili predlog Kriznog štaba o produžavanju istih mera. Dakle, sve ostaje kao i do sada - od 21 do 5 ujutro.

Vlada KS je ranije uputila molbu federalnom nivou za odobrenje pomeranja početka organičenja kretanja, odnosno policijskog časa s 21:00 na 23:00 sata, usled poboljšanja epidemiološke situacije i ramazana, kako su naveli.

S tom idejom su se složili i ostali kantonalni premijeri i ministri s obzirom na to da se prema poslednjim podacima zdravstvenih institucija epidemiološka situacija na području Federacije BiH stabilizovala, a u poslednjih sedam dana zabeleženo je i smanjenje novih slučajeva za 21 odsto, piše Klix.ba.

Ipak poslednji predlog Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva je bio da do daljnjeg policijski čas ostane od 21 do 5, što je vlada i usvojila.

Kantonima je ostavljena mogućnost da sami uvode restriktivnije mere na osnovu procene epidemiološke situacije u kantonu, odnosno opštini.

Policijski čas od 21:00 do 5:00 je na snazi od 24. marta na prostoru celog entiteta, tokom trećeg talasa korone, a ranije je trajao od 23:00 do 5:00.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA