≫ 

Snježana sahranila 4 člana porodice za nekoliko dana: Muž, brat, majka i svekrva umrli od korone

Ona se nije zarazila kovidom, iako je bila u bliskom kontaktu sa suprugom

  • 16
korona virus, koronavirus, bolnica, lekari Foto: Tanjug/AP

Sve sam izgubila. Od njih četvoro niko nije ostao živ. Suprug, mama, brat, svekrva. Svi su umrli od korone. Niko od njih nije imao hronične bolesti, a umrli su jedan za drugim, priča za 24sata.hr Snježana Matić (48).

U tri dana sahranila je supruga Roberta (53), brata Mirka (63), mamu Rozu (92) i svekrvu Barbaru (80). Nakon porodičnog druženja, najpre su dan za danom članovi njene porodice odlazili u bolnicu, a posle nedelju dana je usledio još veći šok kada su iz bolnice dan za danom pristizale katastrofalne vesti.

Snježana ne zna kako je preživela proteklih mesec dana usled ove tragedije koja je snašla njenu porodicu. Govori da je sve počelo pre pet nedelja kada je u subotu posetila svoju rodnu kuću, majku i braću u Furjanima kod Slunja. U to vreme je gotovo celo selo bilo zaraženo.

- Da sam znala da je brat imao koronu, normalno da ne bih išla kod njega. Kako dugo nisam bila kod svojih, a situacija s koronom je u našoj županiji tada bila jako dobra, odlučili smo da ih posetimo. Niko nije imao nikakve simptome, jedino je brat kašljao. Dan ranije je orao i mislio je da se prehladio. Govorio je da će skuvati čaj i da će sve da prođe. Za dva dana završio je u karlovačkoj bolnici na respiratoru. U utorak ni suprugu nije bilo dobro, dobio je temperaturu, kosti su ga bolele. Mislio je da ima grip, kao i moj brat. Pio je lekove za snižavanje temperature, no ništa nije pomagalo. Teško je disao. Test je pokazao da je pozitivan. Sledećeg dana sam nazvala doktorku i ona je poslala kola Hitne i odvezli su ga u bolnicu. Tada sam ga, ne sluteći, poslednji puta videla. Više se nije vratio - jecajući je ispričala Snježana dodajući da su se u međuvremenu razbolele i mama Roza i svekrva Barbara.

One nisu nigde išle. Njena majka se nakon potvrđene zaraze lečila kod kuće, dok je svekrva Barbara govorila da se oseća loše, znoji.

- Odvezli su je u subotu u bolnicu i stavili na respirator. Tamo je već pet dana bio i Mirko, na respiratoru i u komi iz koje se više nije probudio. Robert je tada tamo bio treći dan, primao je kiseonik. Verovala sam da će se izlečiti. Imao je samo 53 godine, bio je jak, zdrav. Bilo mu je bolje, u subotu smo se čuli i rekao mi je da mu pošaljem naočare, grickalice, a idućeg dana su me u 13 sati zvali iz bolnice da je preminuo. Bila sam u šoku. Dugo su ga oživljavali, ali nisu uspeli da ga spasu. Misle da se stvorio ugrušak i da je od toga umro - utučeno govori Snježana, dodajući da joj ništa nije jasno jer se jedino ona među svima njima nalazi u rizičnoj grupi jer ima povišeni krvni pritisak i šećer, a ona nije dobila koronu iako je bila u kontaktu sa zaraženim suprugom, spavali su u istom krevetu.

- Nekoliko dana posle smrti supruga, sestrična mi je javila da mi je umrla mama, iste večeri su me zvali iz bolnice da mi jave da mi je umro brat. Idućeg dana ujutro su mi javili da je umrla i svekrva. Deset dana se čekala sahrana jer sam ja bila u izolaciji - dodaje Snježana.

Kako kaže, vakcinisaće se.

- I dalje mi je sve nestvarno. Još mislim da će Robert ući svakog časa. Bili smo kao dva blizanca, svuda smo išli zajedno, bili smo jako vezani. Živeli smo okruženi šalom i veseljem. Bio je poseban. Sve sam izgubila. Najteže je što ni sa kim nisam uspela da se oprostim - jecajući zaključuje Snježana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vuk

    16. april 2021 | 08:19

    Vakcina je jedino rešenje

  • Lord

    16. april 2021 | 09:17

    Ocigledno je da je odlazak u bolnicu fatalan,da ne pricam o respiratorima...

  • .

    16. april 2021 | 09:13

    Da li je realno da niko od njih nije imao hronične bolesti? Meni je zaista žao što ljudi ne mogu večno da žive, ali to je naša realnost.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA