≫ 

Komemoracija u Jasenovcu: Tri kolone, "životinjska farma", uvrede i gluma

- Mi nismo pokrenuli životinjsku farmu u Hrvatskoj, nismo pokrenuli uvrede ni niz drugih aktivnosti - kaže Plenković

  • 1
MLAKA LOGOR DECA

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Premijer Andrej Plenović izjavio je danas da je komemoracija u Jasenovcu organizovana u skladu sa epidemiološkim merama, iako je prethodno rekao da će tražiti da vlada ima svoj venac.

Povodom činjenice da će u četvrtak u Jasenovcu, podno Kamenog cveta, ponovo biti tri kolone, odvojeno premijer, predsednik i predstavnici manjina i antifašista, Plenković kaže da Protokol određuje organizator, a to je, kaže, Spomen područje Jasenovca, nije vlada.

- Oni su organizovali ovogodišnju komemoraciju u skladu sa epidemiološkim okviru. Pojedina izaslanstva će dolaziti. Mi smo kao vlada odlučili da odemo u 9 sati ujutro, sabor u 10 sati i nakon toga slede ostale delegacije. Što se tiče bilo kakvog zajedničkog polaganja venaca, rekao sam juče, nema glumljenja - kazao je Plenković, a prenosi Tanjug.

- Predsednik Republike (Zoran Milanović) ili njegov protokol pokreće inicijativu da predsednik sabora i ja zajedno sa njim polažemo venac u Jasenovcu. Mi nismo pokrenuli životinjsku farmu u Hrvatskoj, nismo pokrenuli uvrede ni niz drugih aktivnosti koje su ispod svakog nivoa i nema prostora za glumljenje - dodao je hrvatski premijer.

Video: Porfirije u manastiru Jasenovac: Ko je učinio zla nedužnima, ispisao se iz naroda i upisao u neljude

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA