≫ 

Umro muškarac iz Hrvatske kom je pozlilo tokom hapšenja dilera, njegovi organi spasiće 7 života

Reč je o mladiću koji je s još devetoricom, među kojima je bivši direktor zaprešićkog vrtića, osumnjičen za preprodaju šarolikog spektra droge

  • 1
Hrvatska hitna pomoć

Foto-ilustracija: Shutterstock

Životnu bitku izgubio je 36-godišnji M.Š.R. iz Zaprešića u Hrvatskoj kojem je prošle srede, tokom policijske intervencije, hapšenja i pretresa u porodičnoj kući, naglo pozlilo.

Njegova majka, kada je iz KB Sveti Duh saznala da njenom sinu više spasa nema, odlučila se za vrlo humani gest - doniraće njegove organe i tako će spasiti čak sedam života, saznaje Jutarnji.hr.

- Juče su mog sina skinuli u bolnici s aparata čim sam potpisala za donaciju njegovih organa. Mislim da ih je ukupno osam donirano. Kako proživljavam sve ovo? Mirim se sa činjenicom da je moj sin morao da umre da se spase drugi ljudski životi. Iduće nedelje u utorak u 14 sati ispratiću ga na poslednje počivalište na zaprešićkom groblju, a sada sam u fazi traženja njegove fotografije za smrtovnicu, organizovanja sahrane, pronalasku duševnog mira. Njegovi dokumenti su u policiji, nemam ništa i izvan sebe sam - kaže majka preminulog 36-godišnjaka.

Da podsetimo, reč je o mladiću koji je s još devetoricom, među kojima je bivši direktor zaprešićkog vrtića, osumnjičen za preprodaju šarolikog spektra droge. Kod 36-godišnjaka su u pretresu pronašli 32 grama marihuane, 0.2 grama kokaina te uređaj za vakumiranje, a njegova majka se nakon svega obrušila na policiju da su neprimereno postupali i da je zato u bolnici završio u teškom stanju. Međutim, interna istraga MUP-a sprovedena odmah nakon događaja, prema propisanoj proceduri, zaključila je da je postupanje policajaca bilo zakonito i opravdano.

M.Š.R.-u je pozlilo desetak minuta nakon što su ga policajci uhapsili. Usledilo je to nakon što je, prema tvrdnjama policije, čim ih je video pod prozorom, bacio drogu u toalet i zatim pokušao da pobegne pružajući aktivni otpor. Ali nakon što su ga svladali, mladić se primirio te seo na kauč, a njegova majka mu je skuvala čaj. U jednom trenutku počeo je da se guši, pa je policajac odmah počeo s reanimacijom sve do dolaska hitne.

Video: Dole, dole! Ruke na leđa: Policija nahvatala dilere na ulici, pretresali im stan i pronašli kokain

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljubiša

    22. april 2021 | 16:05

    Organi??? To znači da će kraljica da poživi preko stotke.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA