≫ 

Preminula poznata bosanska novinarka Borka Budić

U deset godina novinarskog staža, najduže je radila u dnevnim novinama "Fokus" i "EuroBlic"

  • 4
Borka Budić Foto: Facebook/Borka Budic

Dugogodišnja novinarka brojnih medija u Republici Srpskoj, Borka Budić poginula je u planinarskoj nesreći u Sloveniji.

Tužna vest šokirala je novinarsku zajednicu u Srpskoj i brojne Borkine prijatelje širom Balkana

Nije stigla da osvoji sve "dvatisočake", kako Slovenci zovu planine više od 2.000 metara visine.  Nedavno je, na prvi dan proleća, objavila blog "Planine me zovu, moram ići". I otišla je, nažalost...

Izabrala je novinarski poziv, završila studije novinarstva, a potom se bacila na posao, sa energijom i posvećenošću kakva se, čak i u novinarskoj branši, retko sreće.

Borka Budić Foto: Facebook/Borka Budic

U deset godina novinarskog staža, najduže je radila u dnevnim novinama "Fokus" i "EuroBlic". Više od pet godina bila je deo "EuroBlic" tima. A onda je odlučila da okrene list i promeni sve: profesiju, grad, državu, način života. Otišla je u Sloveniju, u potrazi za boljim životom i novim iskustvima.

- Prvo sam pokušala da menjam svet, a onda sam shvatila da, pre svega, moram da promenim sebe. Negde na internetu sam pročitala da za početak, treba da izađeš iz neke svoje komfor zone, pa sam spakovala kofere i otišla u drugu državu – iz  Bosne i Hercegovine u Sloveniju. Shvatila sam da je ljudima danas u stvari najbitnije da budu lepi, pa sam uplovila u kozmetičke vode- napisala je Borka na svom blogu.

U Sloveniji se zaljubila u planinarenje. Ali, ostala je i stara ljubav prema pisanju. I tako je banjalučka novinarka postala ljubljanska BBlogerka, pišu Večernje Novosti.

-Kunem se, pokušavala sam da ignorišem poriv za piskaranjem, ali bez uspeha. Posledica je ovaj blog koji je nastao skoro preko noći. BBlogerka je zatvorila oči i samo uskočila u svet blogovanja. Njena ideja vodilja je da donosi najnovije vesti i priče iz svakodnevnog života. Da piše o svojim i iskustvima drugih u dijaspori, sa osvrtom na dešavanja u zemlji iz koje smo otišli. Zvanično i nezvanično. Ozbiljno i opušteno. O sebi, ljudima i događajima- pisala je Borka.

Video: Gorska služba spasavanja letela planinom, a onda su ugledali SOS utisnut u snegu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA