≫ 

Nesreću u Zagrebu izazvao stariji muškarac: U pocepanoj odeći seo na stolicu i govorio "Šta ovo bi?"

Vozač nije bio u alkoholisanom stanju

  • 1

Video: Saobraćajna nesreća u Zagrebu: Oštećeno više vozila, delovi rasuti po ulici

U teškoj saobraćajnoj nesreći u zagrebačkoj Dubravi pukom srećom je izbegnuta tragedija jer je lakše povređena jedna osoba. U pitanju je vozač, čije je stanje stabilno. 

Na snimku se vidi automobil koji se kretao velikom brzinom udara u parkirana vozila i nastavlja da se kotrlja niz ulicu gde se nakon nekoliko metara zaustavio okrenut na krov. Vidi se i kako je prolaznik za dlaku izbegao udar jednog od parkiranih automobila koji je odbačen u udaru, a ugrožen je bio još jedan prolaznik.

Voditelj Službe za sigurnost drumskog saobraćaja prometa MUP-a Josip Mataija je u RTL-u Danas rekao kako je nesreću izazvao stariji vozač.

- Svi su verovatno pomislili da se tu radilo o mladom vozaču, međutim, prometnu nesreću je izazvao vozač starije životne dobi, koji je 1954. godište. Zbog brzine izgubio je kontrolu nad vozilom, sleteo je s puta i naleteo na šest parkiranih vozila. Sreća, moramo reći da je u toj nesreći bilo i sreće jer je jedno od tih vozila udarilo i pešaka, koji je zadobio lakše telesne povrede. Vozač se prevrnuo na krov, ali isto tako, prema mojim informacijama, ni on nije teško povređen. Utvrđeno je da nije bio pod dejstvom alkohola. Definitivno se radi o velikoj brzini- rekao je Mataija.

On je dodao da će visina kazne zavisiti od brzine kojom se Audi kretao,  koji policija treba naknadno da utvrdi.

​Neverovatnu sreću imao je Paško Krstić koji je u vreme sudara bio na trotoaru i koji je pukom srećom uspeo da pokuša da rukama zaustavi parkirani BMW koji je nakon udara krenuo ka njemu. Celom ulicom leteli su delovi automobila, a iako se prvo mislilo da je oštećeno šest, ipak se radi o 8 oštećenih vozila.

- Malo me samo koleno boli, ali dobro sam. Bio sam zbunjen, pa nisam video ni čoveka koji je hodao iza mene. Hitna me pregledala kada su stigli i rekli su mi da nema loma, ali me i dalje jako boli - rekao je Krstić.

Čim se prašina malo slegla, počeli su da se okupljaju građani, a brzo je stigla i policija, Hitna i vatrogasci. Uviđaj je trajao satima, a tramvajski saobraćaj je bio u prekidu.

- To vam je izgledalo kao da vozač ciljano srlja u smrt. Ono, baš je nagazio na papučicu gasa i testirao tramvajske šine po kojima se još više leti i još lakše gubi kontrola. Kad su mu pomogli prolaznici da izađe iz uništenog auta, zbunjeno je i usporeno krenuo da hoda. Na kraju je u poderanim pantalonama seo na stolicu i čekao da se završi uviđaj- rekao je Krstić.

Nekoliko puta je rekao: 'Pa što je ovo bilo?' - otkrila nam je za Index.hr jedna prolaznica.

Vozač je prošao alko test, a u zavisnosti od brzine kojom se vozilo kretalo, zavisiće vidina novčane kazne koju će morati da plati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Božo

    27. april 2021 | 08:10

    Nastavak relija drugim sredstvima. Nema kola od sedamsto hiljada evra, ali neka se vidi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA