≫ 

Uhapšen muškarac u Sloveniji koji je naručio oružje preko dark neta: Sumnja se da je planirao napad

Oružje je u SAD-u zaplenila američka služba za državnu sigurnost, čime je sprečen potencijalni streljački pohod u Sloveniji

  • 0
Slovenija, slovenačka policija, Foto-ilustracija: Shutterstock

Punoletni muškarac iz okoline Kranja u Sloveniji priveden je pod sumnjom da je iz osvete planirao napad oružjem. On je oružje naručio iz SAD-u preko "dark neta",

Oružje je trebalo da na njegovu adresu dođe u paketu skriveno u mikrotalasnoj pećnici, potvrdila je u sredu slovenačka policija.

Slovenačka policija je u obaveštenju za javnost navela da je u tom slučaju saradnjom slovenačkih i američkih sigurnosnih organa sprečena realizacija "planiranih ubistava oružjem", ne otkrivajući detalje.

Oružje je u SAD-u zaplenila američka služba za državnu sigurnost, čime je sprečen potencijalni streljački pohod u Sloveniji, potvrdila je popodne na konferenciji za novinare policijska uprava Kranj.

Ne otkrivajući identitet osumnjičenog, policija je navela da se radi o osobi koja do sada nije bila ni u kaznenom niti prekršajnom postupku. Zbog interesa dalje istrage nisu želeli ni da potvrde navode medija da se radi o već punoletnoj osobi iz okoline Kranja, srednjoškolcu koji ima probleme u školi, piše Dnevnik.hr.

U medijima se spekulisalo da je ta osoba pripremala "streljački pohod" sličan onima koji se često događaju u SAD-u. Za sada nema indicija da je u navodnom planiranju oružanog napada učestvovalo više osoba.

Američka služba za državnu sigurnost otkrila je, u paketu koji je bio upućen u Sloveniju, pištolj, automatsko ofanzivno oružje Remington sa sve municijom, pa je o tome obavestila slovenačke organe bezbednosti koji su odmah reagovali.

Sve se odvijalo u aprilu ove godine, navedeno je na konferenciji za novinare u policijskoj upravi Kranj.

Video: Ovde su Srbi kovali oružje za borbu protiv Turaka: Štitkovo danas čuva mnoge tajne srpske istorije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA