≫ 

Dvojica muškaraca pronađena mrtva u Maksimiru, sumnja se da su se predozirali drogom GBL

U petak uveče umrli su 36-godišnjak i 42-godišnjak, a našao ih je 36-godišnjak koji je s njima prethodno bio u društvu

  • 0
Markov trg, hrvatska policija Foto: Tanjug/HINA/Damir Sencar

Dvojica muškaraca, J. M. (42) i M. D. (38), umrla su u petak uveče, najverovatnije od predoziranja gama-butirolaktonom (GBL), drogom koja se u žargonu naziva likvid, koju su zajedno konzumirali u skladištu jedne firme na području Maksimira.

- U petak, 30. aprila oko 23 sata na području Maksimira u Ulici Donje Svetice, 36-godišnjak je u skladišnom prostoru trgovačkog društva iz Zagreba, zatekao beživotna tela 38-godišnjaka i 42-godišnjaka s kojima je prethodno bio u društvu. Smrt muškaraca je najverovatnije nastala kao posledica konzumacije narkotika. Kriminalističko istraživanje je u toku- saopštila je zagrebačka policija.

Kako nezvanično saznaje Jutarnji.hr, policija sumnja da je droga koja je prouzrokovala ovo dvostruko predoziranje sa smrtnim ishodom GBL, inače glavni sastojak druge slične droge GHB-a, koja se u uličnom slengu naziva i likvid, G ili tekući ekstazi, premda zapravo s pravim ekstazijem (MDMA) po hemijskom sastavu nema nikakve veze.

Naime, efekt MDMA je u početnom delovanju isti, odnosno izaziva euforiju, no kod GBL-a, ako ga se konzumira u većoj količini, dolazi do uspavljivanja i može prouzrokovati smrt.

Navodno je treći mladić koji se spominje u policijskom saopštenju rekao da ih je ostavio u skladištu oko 19 sati, da bi ih, kada se vratio, zatekao mrtve.

Upravo zbog mogućnosti da je neko dvojici dao drogu da je konzumiraju ili im pak samo dao prostor za konzumaciju, policija i sprovodi istraživanje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA