≫ 

Povici na ubijanje Srba na Vaskrs u selu kod Vukovara: Idu ulicom i uzvikuju "ubij Srbina"

Iako ima onih koji su na društvenim mrežama podržali ovaj čin, daleko je veći broj kako Srba, tako i Hrvata, koji su osudili ovakav postupak

Vukkovar, Borovo, govor mržnje protiv Srba Printscreen Facebook/Općina Borovo Општина Борово

Na dan pravoslavnog Vaskrsa, u opštini Borovo koja se nalazi kod Vukovara, grupa muškaraca ide ulicama uzvikujući "ubij Srbina", a prati ih nekoliko policijskih vozila.

Snimak ovog događaja izazvao je polemiku na društvenim mrežama. I dok ima onih koji ovaj akt podržavaju, mnogo je veći broj ljudi koji osuđuju ovakav postupak.

"Sinci hrvatski, osveta za Vukovar će iznenaditi svet. Samo da prođu godine", komentar je jednog od korisnika društvenih mreža.

Još jedna osoba koja je komentarisala ne vidi problem u ovom događaju.

"Prošli put ih je vodila JNA kući zbog njihovog bezobrazluka, a sada bi mogao NATO, pa ce opet cmizdriti 30 godina... Nije bolest sve što boli", napisao je.

Neki od korisnika društvenih mreža smatraju da ovakav postupak jeste za osudu, ali ga takođe i pravdaju.

"Ovakve poruke su za osudu. No, ovakve poruke proizlaze iz činjenice kako se predstavnici srpske nacionalne manjine te sama manjina još uvek nisu izvinili za aktivno učestvovanje u velikosrpskoj zločinačkoj ideologiji/agresiji, u zločinima, pokoljima, etničkim čišćenjima, te uništavanjima u cilju stvaranja velike Srbije... I ne samo da se nisu izvinili. Izviniti se i neće jer ne osećaju nikakvu krivicu. A krivicu ne osećaju jer i danas svim svojim bićem žele veliku Srbiju", napisao je on.

Ipak, svi ostali su drugačijeg mišljenja. Mnogi su ovaj postupak osudili, zapitali se zašto je policija samo u pratnji ukoliko se nešto desi, umesto da spreči ovakvo skandiranje.

"Ovo je za osudu, sramota", "Ovo je jako žalosno, velika sramota za Hrvate", "Za osudu i zatvor svima koji su učestvovali u tom pohodu", samo su neki od komentara preneraženih građana.

"Ko je ovo dozvolio? Gde su predstavnici SDSS-a i ostalih stranki koje služe srpskim manjinama u Hrvatskoj?! Ovo je čista diskriminacija i govor mržnje protiv Srba, što se nikako ne bi desilo nigde u svetu jer je protiv zakona. Zašto je hrvatska policija koja ih prati ovo dozvolila, umesto da ih uhapsi za ovaj zločin? Je l' neko može da odgovori, jer ovo je šokantno da se dešava u Hrvatskoj u 2021? Ko je ovo dozvolio njima i kako EU može da gleda šta hrvatska policija dozvoljava ovim zlikovcima? Gde su predstavnici srpskih manjina? Užas!", ogorčena je jedna od korisnica društvenih mreža.

"Policija prati umesto da to sprečava. Da su to Srbi, već bi bili u zatvoru. Kažnjavaju za verbalno vređanje. A šta je ovo? Nacionalno vređanje, i to na dan Uskrsa. Svaka vam čast što dopuštate ovako šta", još je jedan u nizu komentara.

Video: Huligani napali srpsku decu ispred škole u Vukovaru?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дража

    2. maj 2021 | 11:05

    Најболеснија нација на свету хрвати!

  • Aki

    2. maj 2021 | 10:51

    To se redovno cuje kod njih, ne znam sta se cudite narodu koji je imao deciji logor.

  • hogar

    2. maj 2021 | 11:51

    bolesnici. nacisti, fasisti takvi su oduvek bili otkad su im Srbi. poklonili slobodu i drzavu i da ne budu konjusari....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA