Oskrnavljeni muslimanski grobovi u Sloveniji: Polili spomenike bojom, ostavili komade svinjetine

Islamska zajednica je osudila skrnavljenje grobova i ocenila da je to čin javnog podsticanja na mržnju, nasilje i netoleranciju

  • 8
Muslimanka, muslimansko groblje Foto-ilustracija: Shutterstock

Tri muslimanska groba oskrnavljena su danas na groblju u gradu Domžale, 15 kilometara severno od Ljubljane, javljaju slovenački mediji.

Kako se navodi, nepoznati počinioci prosuli su crvenu tečnost na grobove i na njih postavili komade mesa.

Ljubljanska policija saopštila je da je obaveštena o incidentu i da je istraga u toku, prenosi STA.

Islamska zajednica u Sloveniji saopštila je da je za incident čula od porodica preminulih čiji su grobovi oskrnavljeni, kao i da su na grobove postavljeni komadi svinjetine, koja je zabranjena muslimanima.

Islamska zajednica je osudila skrnavljenje grobova i ocenila da je to čin javnog podsticanja na mržnju, nasilje i netoleranciju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mijo

    2. maj 2021 | 17:07

    Ne odobravam, ali kako to da islamska zajednica nikad nije osudila skrnavljenje srpskih grobalja na Kosovu, koje traje u kontinuitetu decenijama ?

  • Zeljko ex JSO

    2. maj 2021 | 17:30

    Svud su oko nas,bas ih svuda ima?!Ima li raketa u hr ako nema doseljavam se.?Mislim da su oni proterali sve sto nije njihovo!?

  • Невена

    2. maj 2021 | 21:26

    Три? Па они полупају читава православна гробља по пустим и девастираним српским православним селима у федерацији а о томе нема ни помена. Само када се у њихово дирне очи ваде . Три , ма замисли а лично оцу три пута полупан споменик поправљала , никога никада нису привели а трошкове сами морали сносити. Срамота !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA