Oglasio se starac (71) koji je postavio četiri vešala: Šaljiva poruka svim kockarima

Setio se da se i on u mladosti kockao

  • 0
Drvo konopac vešanje Foto: Shutterstock

Četiri konopca nalik omčama za vešanje pojavila su se na stablu u zagrebačkoj Dubravi a postavio ih je Ivan Rubelja (71) koji je dobio kaznu za narušavanje javnog reda i mira.

- Ja sam postavio tu užad! I nije ih četiri kako se piše, već pet. I to nije bila nikakva politička poruka, niti je usmerena na ičiji rad odnosno nerad. Već je to šaljiva poruka svim kockarima koji od petka ujutro do nedelje uveče opsedaju tržni centar počevši od kladionice, lutrije i kazina.

Sama sirotinja na socijali i penzioneri. Treba da vidite kako se samo oni guraju da se što pre reše novca. Očigledno da ga imaju za bacanje - priča za Jutarnji list Ivan Rubelj.

Omče je, kako kaže, postavio usred bela dana sa svojim prijateljima i to ispred svog ugostiteljskog objekta.

- Za počiniocem policija ne traga. Ja sam im se prijavio u PP Dubrava nakon što su me nazvali i pitali imam li saznanja o tome. Šalio sam se na račun kockara. Danima sam razmišljao šta da napravim. Čak sam bio naručio i tablu s natpisom "Dom za vešanje" po onom filmu, ali kako mi nije izrađena, otišao sam i kupio konopac.

Ja sam neuk čovek, ne znam da vezujem omče. Znate ko mi je pomogao da omče napravim? Jedan policajac u penziji. A kako sam i nizak, druga osoba ih je obesila na drvo - otkriva dalje Rubelj.

Plac DubravaIzbori se bliže...Objavljuje dubrava.hrPonedjeljak, 3. svibnja 2021.

Setio se da se i on u mladosti kockao.

- Bio sam kockar dobitnik, a ne gubitnik. Međutim, prestao sam da se kockam kad se u igru ubacio pokojni Arkan. Počela su varanja. Pobede su bile nemoguće. I odustao sam.

Ali ja sam novca za kocku imao, ali ljudi koji se svakodnevno, a najviše od petka do nedelje guraju pred ovim tu radnjama za igre na sreću, novca nemaju za život, ali ga nekako negde pronađu za kocku.

Verujem da im socijala ode na kocku. I to me ljuti. Ja i u 71-godini života radim. Širim poslovanje. Otvorile su se i nove mogućnosti za poslovanje u Libiji, jer tamo je okončan rat. Radiću dokle god mogu. Pre 18 meseci postao sam tata.

A na mom grobu, kad umrem, stajaće umesto krsta dva šiš ćevapa. Do tada će biti okončan sudski postupak zbog tih vešala. Svu sam odgovornost preuzeo na sebe jer je moja inicijalna bila ideja, ali uveren sam da ću biti oslobođen jer nikome ništa nisam loše učinio a kockanje je zlo današnjice - zaključuje Rubelj.

Video: Snimak muškarca koji nosi vešala na protestu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA