U Remetincu na 1. maj umro još jedan zatvorenik, peti za četiri meseca: Šta se događa u Zagrebu?

Na telu zatvorenika nisu primećeni tragovi nasilja, ali tačan uzrok smrti muškarca koji je preminuo u subotu znaće se nakon obdukcije

  • 4
Zatvor, zatvorksa celija, spijunka, rupa, bekstvo Foto: Shutterstock

U Zatvoru u Zagrebu u subotu 1. maja preminuo je istražni zatvorenik kojem je istražni zatvor određen rešenjem Opštinskog kaznenog suda u Zagrebu, prenosi 24sata.

Smrt su utvrdili su radnici Hitne medicinske pomoći, saznaje 24 sata i ističu da na telu nisu utvrđeni znakovi nasilja. O događaju je obaveštena i nadležna policijska stanica koja je, navode u Kancelariji, "preduzela zakonom propisane radnje." Uzrok smrti istražnog zatvorenika biće poznat nakon pribavljanja obdukcionog nalaza.

List podseća da je ovo peti zatvorenik koji je u poslednja četiri meseca umro u Remetincu. Zatvorenik Ivica R. (39) iz Lobora koji je u zatvor na izdržavanje kazne primljen dan ranije umno je 25. marta. U 7 sati nije bio na prebrojavanju zatvorenika, navodno mu je pozlilo i lekarka ekipe Hitne pomoći koja je pozvana mogla je samo da konstatuje smrt.

Stjepan Pavletić (79), zvani "Beli Konj" preminuo je 17. februara u bolnici . Bilo je to dan nakon prebacivanja u Remetinec u koji je dospeo zbog ponovnog posedovanja i preprodaje kokaina, a nakon što mu je određen jednomesečni istražni zatvor.

Sredinom januara preminuo je zatvorenik Dalibor M. (36) navodno zbog zloupotrebe heptanona dok su drugog zatvorenika, koji je zbog predoziranja pao u komu, uspeli da spasu. Prošle godine je na Badnji dan u zatvoru pozlilo Mirsadu Šečiću (27), koji je u izdržavao zatvorsku kaznu zbog nekoliko manjih krivičnih dela, hitno je prevezen u bolnicu, ali nakon dva dana je preminuo.

Kako nezvanično saznaje 24sata, zagrebački zatvor je prebukiran. U njemu je oko 800 zatvorenika i zatvorenica. Kako nemaju dovoljno prostora nedavno su skladište adaptirali u ćeliju u kojoj je 19 zatvorenica koje imaju samo jedan čučavac.

Takođe, zbog nedovoljnog broja medicinskih sestara pravosudni policajci moraju da dele terapije za šta nisu edukovani. Pitaju se šta će biti ako neko krivo odredi količinu ili pomeša tablete, a oni ih daju zatvorenicima i ko će onda odgovarati? Zbog toga dobar deo njih odbija da deli tablete i lekove zatvorenicima.

Video: Srušio se nadvožnjak, poginulo 15 ljudi, povređeno 70: Užasna nesreća u Meksiko Sitiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA