≫ 

"Srbe na vrbe" osvanulo u Herceg Novom

Koalicija "Ni levo, ni desno. Pravac Novi" saopštila je da je ispisivanje neprimerenih grafita nastavljeno u Herceg Novom

  • 77
Demokratska Crna Gora bilbord Foto: Facebook/Aleksa Becic - Demokrate - Demokratska Crna Gora

Nepoznati počinioci uništili su u Herceg Novom bilbord sa likom gradonačelnika Stevana Katića, uz fašističku porku "Srbe na vrbe", saopšteno je iz koalicije “Ni lijevo ni desno. Pravac Novi!”.

"Šovinističke akcije i pirovi, svojstveni civilizacijskim suterenima, nikako gradovima bogate kulture i tradicije, a kakve su se desile pre neki dan u Kotoru, tribalnim skrnavljenjem crkve Svetog Nikole u Kotoru, nastavljene su u Herceg Novom, ispisivanjem mrziteljskih grafita na kući Ilića od strane struktura koje se nalaze suprotno od svih kulturnih i duhovnih vrednosti do kojih se čovečanstvo uzdiglo tokom svog trajanja - navode u saopštenju.

Predsednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić je naveo za RTS da je to "posledica ekstremističke politike onih koji dele ljude na Srbe i Crnogorce i ne doprinosi pomirenju dva bratska naroda".

"U protekle četiri godine sam uspio pomiriti Novi, ali neki centri moći žele da nas ponovo destabilizuju i vrate unazad, što im sigurno neće poći za rukom dok sam ja na čelu ovog grada", istakao je Katić.

Ističe da se uvek izjašnjavao kao Srbin i da ga niko zbog toga u Herceg Novom neće kačiti o vrbe.

"Stevan Katić se uvijek izjašnjavao kao Srbin i neće me niko zbog toga u Herceg Novom kačiti o vrbe, niti bilo kojeg Srbina u ovom gradu. Isto tako, neće se bilo koji pripadnik drugog naroda u ovom gradu osjećati ugroženo po bilo kom osnovu i to je moja poruka svim ekstremistima, bez obzira sa koje strane da dolaze", naglasio je Katić u izjavi za RTS.

Lokalni izbori u Herceg Novom održavaju se 9. maja.

Video: Službeno vozilo prošlo kroz masu, ima povređenih: Incident na putu Nikšić - Podgorica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Andrija Berane

    5. maj 2021 | 17:53

    Takve mi zovemo Crnogorske ustaše ! Pravi Crnogorci su Srbi, kroz istoriju vazda bili.

  • Tomaš

    5. maj 2021 | 16:20

    Herceg Novi uvijek pro-srpski grad bio. Neko hoće samo da zavađa.

  • Zeljko ex JSO

    5. maj 2021 | 16:30

    Nikad se nećemo sloziti a okruženi smo krvolocima,neprijateljima i zlotvorima čast Rumuniji?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA