≫ 

Mladić (20) ubio dečka svog bivšeg partnera, pa ga bacio u reku: Osuđen na 12 godina zatvora

Telo je pronađeno 20 dana nakon ubistva

  • 3
Tuča u parku, pesnice Foto-ilustracija: Shutterstock

Županijski sud u Zagrebu osudio je Ivana Šipoša (20) na 12 godina zatvora jer je 7. marta prošle godine nožem ubio novog dečka svog bivšeg partnera (21).

Njemu je određen istražni zatvor jer je osuđen na više od pet godina zatvora, a mora platiti polovinu svih sudskih troškova u iznosu od 43.000 kuna i troškove advokata porodice žrtve, piše Hina.

Sud je uzeo u obzir i olakšavajuće okolnosti za Šipoša, kao što su prethodno neosuđivanje i mlađi uzrast, ali su kao otežavajuće okolnosti sagledani visok nivo krivične volje i pokušaj prikrivanja zločina.

Telo je pronađeno 20 dana nakon ubistva. Šipoš se tereti da je 21. marta prošle godine pozvao 21-godišnjaka, kojeg je ranije poznavao, da se sastanu na nasipu Save u blizini naselja Prečko između 19 i 20 sati.

Kada su se našli na dogovorenom mestu, spustili su se do reke Save, gde je izbila svađa, a zatim i guranje, nakon čega je Šipoš 21-godišnjaka izbo nožem i gurnuo ga u Savu. Telo ubijenog muškarca policija je pronašla 28. marta prošle godine u Strmcu Bukevskom.

Video: Izjava oca ranjenog mladića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA