• 17

BiH treća u svetu po smrtnosti od korone: U top 10 još par zemalja iz regiona, evo gde je Srbija

, Telegraf

Veći postotak umrlih osoba nema nijedna zemlja u Evropi, pa čak ni Češka ni Mađarska

  • 17
Korona Virus Bosna Bolnica

Foto: Tanjug/AP/Kemal Softić

Bosna i Hercegovina treća je u svetu po broju umrlih od posledica korona virusa, pokazuju najnoviji podaci američkog Univerziteta Džons Hopkins.

Naime, BiH ima 266,28 preminulih osoba na 100.000 stanovnika, a veću incidencu imaju Češka i Mađarska, koje se nalaze na drugom, odnosno prvom mestu u ovom parametru.

Prema podacima ovog Univerziteta, BiH ima 200.693 potvrđena slučaja od početka pandemije, a umrlo je 8.790 ljudi što je 4,4 posto.

Univerzitet Džons Hopkins broj umrlih i obolelih

Printskrin: coronavirus.jhu.edu

Veći postotak umrlih osoba nema nijedna zemlja u Evropi, pa čak ni Češka ni Mađarska.

Veći postotak umrlih, ali manju incidencu ima i Ekvador. U ovoj zemlji je zabeleženo 400.296 slučajeva zaraze korona virusom, 19.222 je umrlo što je 4,8 posto. Incidenca iznosi 110.64 na 100.000 stanovnika.

Ako bismo izdvojili regiju zapadnog Balkana - nije teško zaključiti da je BiH daleko najgora zemlja po svim statističkim parametrima, prenosi Avaz.ba.

Prema podacima Univerziteta Džons Hopkins, BiH ima smrtnost 4,4 posto od ukupnog broja obolelih.

Najbolji rezultat u regionu ima Srbija - 0,94 posto, zatim sledi Crna Gora sa 1,57 posto, Slovenija (1,74), Albanija (1,83), Hrvatska (2,18) i Severna Makedonija (3,32).

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    Kod nas svi koji su umrli zadnjih 6 mjeseci su umrli od korone. Hajde da usporedimo statistiku malignih oboljenja i kardiovaskularnih, tu smo najbolji, niko nije umro od tih bolesti. Znači koronu ćemo riješiti vakcinom, a rak i srce smo riješili. Šta ćete vi sa tim?

  • rade

    Ovo je slučajno da imamo informaciju ovog tipa samo zato što je korona svetski problem, a ova informacija oslikava generalno stanje u zdravstvu i može se odnositi na bilo koju bolest ili stanje zbog kojeg je potrebna hospitalizacija, verujte, isti bi ovakvi podaci bili za sve jer kod nas ako zaglaviš u bolnici sepsa ti se smeška iza ugla bilo da radiš rutinsku operaciju ili nešto komplikovanije, čak i da ne moraš d aradiš operaciju isti je rizik. Evo moj otac otišao samostalno na pregled i dobio sepsu prilikom dijagnostike koja je uključivala u proces kateterizaciju.

  • Deša

    Oni su verovatno primali samo kritične slučajeve, najčešće sa već uznapredovalim obolenjem od korone. Da su na vreme zbrinjavali bolesne i sa lakšim simptomima broj umrlih od korone bi bio sigurno manji.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima