U Hrvatskoj moguće popuštanje mera od 1. juna, pre toga nadležni sprovode dva eksperimenta

Štab sprovodi pripreme za moguće popuštanje mera, što će zavisiti od epidemiološke situacije

  • 0
Hrvatska, korona virus, Zagreb

Foto: Profimedia/Goran Kovacic/Pixsell / Xinhua News

Potpredsednik hrvatske vlade i šef Nacionalnog štaba civilne zaštite najavio je danas moguće popuštanje epidemioloških mera od 1. juna.

On je na otvorenom delu sednice vlade rekao da Štab sprovodi pripreme za moguće popuštanje mera, što će zavisiti od epidemiološke situacije.

Davor Božinović je kazao da se večeras i u nedelju održavaju dva eksperimentalna događaja - radna večera, odnosno svadba sa 120 zvanica i da, ako se utvrdi da nije bilo širenja zaraze, razmotriće popuštanje mera za takve događaje.

Božinović je rekao da je Nacionalni štab civilne zaštite od poslednje sednice vlade doneo četiri odluke na predlog županijskih štabova.

Zbog poboljšanja epidemiološke situacije na području Šibensko-kninske županije pojedine mere su ublažene. Za Istarsku županiju primena postojećih mera produžena je do 17. maja, za Zagrebačku županiju do 23. maja, a za Osječko-baranjsku do 31. maja.

Inspektori su ukupno sproveli 18.625 nadzora, a utvrđeno je i 171 kršenje mera samoizolacije, rekao je.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA