U Hrvatskoj zatvorena birališta: Član HDZ-a gubi u Splitu, Tomašević prvi u anketama u Zagrebu

Građani u Hrvatskoj danas su birali 425 opštinskih i 127 gradskih veća, 20 županijskih skupština i skupštinu Grada Zagreba, opštinske načelnike, gradonačelnike i župane

  • 0
Hrvatska,, izbori 2020, glasanje Foto: Tanjug/AP/Daniel Kasap

Biračka mesta na svim opštinama u Hrvatskoj su zatvorena, a prvi rezultati glasanja biće objavljeni u 21 čas. Pravo glasa imalo je  3,66 miliona birača. Prve procene o izlaznosti pokazuju da pandemija korona virusa nije narušila današnje glasanje i da je odziv građana neočekivano bio bolji nego pre četiri godine.

Građani u Hrvatskoj danas su birali 425 opštinskih i 127 gradskih veća, 20 županijskih skupština i skupštinu Grada Zagreba, opštinske načelnike, gradonačelnike i župane.

Aktivista i prvi čovek levo-zelene stranke „Možemo“ Tomislav Tomašević na korak je do pobede u trci za gradonačelnika Zagreba, pokazuju prve izlazne ankete.

Tomaševiću malo nedostaje do 50 odsto glasova Zagrepčana da pobedi u prvom krugu, a mnogo manje glasova idu Bandićevoj naslednici Jeleni Pavičić Vukičević i pevaču Miroslavu Škori.

Veliko je iznenađenje u Splitu gde po izlaznim anketama vodi dr Ivica Puljak, iako su ankete pred izbore pokazivale prednost HDZ-ovom kandidatu Vici Mihanoviću, prenose Novosti.

U Osijeku je u vođstvu HDZ-ovac Ivan Radić, a u Rijeci kandidat SDP-a Marko Filipović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA