≫ 

Roki nanjušio drogu: U prepravljenom delu vozila policija na zapadu Hrvatske pronašla hašiš i kokain

Policijski pas za detekciju droga Roki je belgijski ovčar star tri godine, a u "policiji" je od septembra prošle godine

  • 1
Hrvatska policija pas nanjušio drogu Foto-ilustracija: Tanjug/AP, Shutterstock

Policija je u automobilu 31-godišnjeg muškarca zatečenog na području Vrbovskog, na zapadu Hrvatske, pronašla 849 grama kokaina i više od pola kilograma hašiša, a muškarac je po završetku istrage predat pritvorskom nadzorniku, saopštila je primorsko-goranska policija, prenosi Hina.

Kako se navodi, policijski službenici su u petak, 14. maja na auto-putu A6 na području Vrbovskog zaustavili vozilo zagrebačkih registracija kojim je upravljao 31-godišnjak. Zbog sumnje na to da se u vozilu nalazi droga angažovan je Roki, službeni policijski pas za detekciju droga primorsko-goranske policije.

Prilikom pregleda vozila Roki je pozitivno reagovao na prisutnost droge, pa je po nalogu sudije istrage Županijskog suda u Rijeci obavljena pretraga vozila.

Pretragom je u prepravljenom delu vozila pronađeno 849 grama kokaina, 531 gram hašiša, novac i drugi predmeti koji se dovode u vezu s krivičnim delima zloupotrebe droga. Sprovedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 31-godišnjak drogu posedovao u nameri da je dalje prodaje, zbog čega je krivično prijavljen nadležnom državnom tužilaštvu i predat pritvorskom nadzorniku.

Policijski pas za detekciju droga Roki je belgijski ovčar star tri godine, a u primorsko-goranskoj policiji je od septembra prošle godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA