• 0

Firma u Sloveniji novčano stimuliše radnike koji se vakcinišu do sredine avgusta

Generalni direktor Tomaž Berginc rekao je da preduzeće izvozi čak 90 odsto svojih proizvoda, zbog čega ne mogu sebi da priušte veće pauze u proizvodnji zbog bolovanja

  • 0
Institut Torlak, Vakcinacija

Foto: Nikola Tomić

Slovenačko preduzeće "ETI Izlake", proizvođač električnih aparata i opreme, prva je firma u toj zemlji koja je odlučila da novčano stimuliše zaposlene koji se vakcinišu protiv kovida 19.

Stalno zaposleni i radnici privremeno angažiovani preko agencija za zapošljavanje dobiće jednokratnu stimulativnu novčanu nagradu od 70 evra bruto ako do sredine avgusta dokažu da su se vakcinisali, prenosi Hina.

Odluku poslovodstva podržala je glavni infektolog u stručnom timu slovenačke Vlade Mateja Logar, rekavši da razume teret koji poslodavci trpe zbog onih koji odlaze u kućni karantin i na bolovanje.

Sindikat zaposlenih je, međutim izrazio skepsu, a pojedini radnici kažu da se neće vakcinisati i da su protiv uvođenja "diskriminacije" između vakcinisanih i onih koji to nisu, navodi Hina.

Generalni direktor "ETI Izlake" Tomaž Berginc rekao je da preduzeće izvozi čak 90 odsto svojih proizvoda, zbog čega ne mogu sebi da priušte veće pauze u proizvodnji zbog bolovanja.

Objasnio je da su se na novčanu stimulaciju za vakcinaciju odlučili po ugledu na velike međunarodne korporacije kao što su Starbaks, MekDonalds, Aldi i Lidl.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima