Velika policijska akcija, na meti dileri: Pretresi na 19 lokacija u Kaknju, Ilijašu i Bihaću

Ova akcija predstavlja nastavak operativnih akcija "Mreža I", "Mreža II" i "Mreža III",  koje su sprovedene u 2016, 2017. i 2019. godini

  • 1
Bosanska federalna policija, Bosna, Sarajevo Foto: Marko Jovanović

Policija ZDK-a, u okviru operativne akcije "Mreža IV", vrše pretrese na 19 lokacija u Kaknju i dve lokacije u Ilijašu i Bihaću.

Jutros je policija započela istovremene pretrese na devetnaest lokacija u Kaknju i na području Ilijaša i Bihaća, javlja Dnevni avaz.

Kako je navedeno, radi se o opsežnoj policijskoj akciji koja je usmerena na otkrivanje i procesuiranje lica koja se sumnjiče za izvršenje krivičnih dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija i trgovina ljudima.

Aktivnosti u okviru akcije su preduzete u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, te se postupa po naredbama Kantonalnog suda u Zenici, Opštinskog suda u Zenici i Opšinskog suda u Bihaću, navedeno je.

Ova akcija predstavlja nastavak operativnih akcija "Mreža I", "Mreža II" i "Mreža III",  koje su sprovedene u 2016, 2017. i 2019. godini, i u okviru kojih je izvršeno na desetine pretresa, veći broj osumnjičenih lica je lišen slobode, te su pronađene i oduzete značajne količine opojnih sredstava, nelegalnog oružja, novca i drugih predmeta koji potiču iz krivičnih dela, počinjenih od strane lica koja su bila meta operativnih akcija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Salko poturceni srbin

    19. maj 2021 | 09:35

    Blage su kazne treba omladinu spasiti od tog zla.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA