Novorođenče negativno na koronu: Majka preminula pre tri dana, beba i dalje na kiseoniku

Beba porodilje koja je preminula u bolnici u Banjaluci i dalje je na kiseoniku

  • 0
Porodilište, novorođenče, Testiranje na korona virus Foto-ilustracija: Shutterstock

Beba porodilje koja je pre tri dana preminula od posledica kovida u Univerzitetskom kliničkom centru RS, i dalje je na kiseoniku.

Iz ove zdravstvene ustanove saopštili su da se dete, koje je hospitalizovano u Klinici za dečije bolesti UKC RS, nalazi na slobodnom kiseoniku od dva litra u minuti.

– Detetu je urađen PCR test koji je negativan i ne ispoljava znakove i simptome kovid infekcije – rekli su za Srpskainfo u UKC RS.

Podsetimo, porodilja S. Ž. (33) iz Teslića je, nakon dve sedmice lečenja, bitku sa kovidom izgubila 16. maja. Zbog pogoršanja njenog zdravstvenog stanja, lekari u UKC RS porodili su je 3. maja u 30. nedelji trudnoće, dan nakon što je primljena u ovu zdravstvenu ustanovu.

Njena beba je prvih šest dana života provela na mehaničkoj ventilaciji, nakon čega je prebačena na kiseoničku podršku od tri litra u minuti. Od danas je na slobodnom kiseoniku od dva litra u minuti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA