≫ 

Srednjoškolka probala džoint i završila u Hitnoj: Ozbiljna kazna čeka mladića koji je dao drogu

15-godišnjakinja zatražila je hitnu lekarsku pomoć u KBC Split gde je konstatovano da je imala halucinacije, smetenost i trnce u telu

  • 0
Droga Foto: Mateja Beljan

Nad mladićem iz Splita otvorena je istraga jer je 15-godišnjakinji dao da puši džoint nakon čega je ona završila u Hitnoj pomoći. Osumnjičen je za krivično delo omogućavanja trošenja droge i to na štetu deteta za šta može da dobije od jedne do 10 godina zatvora, piše Slobodna Dalmacija.

U svojoj odbrani mladić je rekao da se ne smatra krivim.

- Devojku sam upoznao preko svog prijatelja s kojim je ona bila u ljubavnoj vezi. Te večeri krajem marta smo nas dvoje bili u otvorenoj garaži s parkiralištem u društvu sa trojicom poznanika koji idu u srednju školu kao i ona. Pričala je da je nekoliko puta ranije konzumirala marihuanu. Sama je izrazila želju da konzumira i na to je niko nije nagovarao.

Kad sam primetio da se ne oseća dobro krenuo sam za njom jer se udaljila. Počela je nekontrolisano da viče, a ja sam pokušao da je smirim pa sam je pitao jesu li joj se ovakve stvari događale i ranije na šta je ona potvrdno odgovorila. Vikala je i grebala me i tražila da je pustim - ispričao je on.

Dvojica poznanika su čula vikanje pa su došla do njih.

- Molio sam je da prestane i da se napije vode i da će joj biti bolje pa sam pokušao da je otpratim kući i sve vreme sam je smirivao. Smatram da nisam počinio krivično delo za koje se teretim i predlažem da se postupak obustavi - izjavio je.

Državno tužilaštvo i Županijski sud u Splitu nisu njegovu odbranu smatrali dovoljnom za obustavu istrage. Spisu je priložena dokumentacija o tome da je 15-godišnjakinja zatražila hitnu lekarsku pomoć u KBC Split gde je konstatovano da je imala halucinacije, smetenost i trnce u telu.

Mislila da će se osećati srećno

U svom iskazu tokom postupka je potvrdila da je upravo osumnjičeni mladić sa sobom doneo marihuanu i ponudio joj.

- Njega sam upoznala prošlo leto u kafiću pa smo izašli par puta i tako postali prijatelji. Nikad ranije nisam imala iskustva s marihuanom, niti sam znala kakve će biti posledice konzumacije. Mislila sam da ću se osećati srećno pa sam zapalila pola džointa, a on drugu polovinu, pa smo se smenjivali. On me uveravao da ću se od toga dobro osećati. Sećam se da sam povukla možda šest puta pa sam počela da se smejem. Onda je sve krenulo naopako u mojoj glavi i počela sam da doživljavam nenormalne halucinacije. Imala sam trnce u svim delovima tela, telo nisam ni osećala i mislila sam da letim - rekla je maloletnica.

U rešenju o otvaranju istrage navedeno je da je mlađi punoletnik, znajući da je dete i ima tek 15 godina, dao maloletnici džoint zbog čega je dobila halucinacije, smetenost i trnce u telu zbog čega je morala da potraži hitnu pomoć. Nakon prikupljanja svih relevantnih dokaza i utvrđivanja svih bitnih okolnosti odlučiće se o eventualnom podizanju optužnog akta ili obustavi postupka.

Video: Imao je nož sa sobom: Manijak pokušao da kidnapuje 11-ogodišnju devojčicu dok je čekala autobus

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA